De allra flesta människor vill resa så billigt som det bara är möjligt när det är dags för semester. Det behöver inte betyda att man är beredd att ta in på hostel vid vägkanten, utan helt enkelt att man vill resa billigt för den standard som man ändå vill ha. Vissa tycker att hostel är utmärkta alternativ så länge det finns en säng att använda sig av medan andra vill ha en lite högre standard, t.ex. ett hotell med frukost och pool.

Oavsett vad du är ute efter och hur bekväm du vill att din resa ska vara finns det möjlighet att spara pengar. Spara kanske man egentligen inte gör, eftersom man ändå kommer att behöva göra en utgift, men du kan åtminstone minimera kostnaderna. Här nedan kan du läsa om de absolut bästa knepen att ta till för att få en billigare semester, oavsett om du reser inom Sverige eller utomlands.

Bästa resetipsen för att spara pengar

Det första du ska göra är att se om du kan hitta någon kampanj eller något erbjudande som du kan ta del av. Både när det kommer till flygbolag och kompletta resebolag är kampanjer och rabatterade priser väldigt vanligt. Om du har möjlighet att vara flexibel på din resa kan du också se vad ”sista minuten” har att erbjuda dig.

Kampanjer i all ära, men om du inte vill sitta och kolla igenom allting själv kan du istället använda dig av en jämförelsesajt. Idag finns det ett flertal opartiska sidor som hjälper dig att hitta de billigaste hotellen och flygbiljetterna. En jämförelse går snabbt och enkelt till och du kan själv använda filtreringsverktyg för att få fram bara de biljetter och hotell som passar dina önskemål. Jämförelsesidorna är kostnadsfria att använda sig av och finns också som applikation i mobiltelefonen.

Andra tips för en billigare semester

Att jämföra är ett superbra knep, men finns det annat att använda sig av? Ja, här nedan hittar du ännu fler tips som gör resan billigare.

1. Vill du inte resa sista minuten ska du istället försöka vara ute i så god tid som möjligt. Resor är alltid billigare ju tidigare du bokar. Se därför till att du har hittat din resa gärna månader innan du ska iväg.

2. Charter och resepaket är ju hur smidigt som helst men det blir också dyrare i slutändan. Vill du sänka kostnaderna ska du istället se till att boka flyg och hotell separat. Oroa dig inte för transfer från flygplatsen. Det finns alltid kommunaltrafik eller taxibilar.

3. Försök att resa när det inte är högsäsong och försök för allt i världen att undvika skollov. Under skollov, t.ex. sommarlovet, går priserna upp väldigt mycket. Ibland med många tusenlappar. Det kan dock vara svårt att lyckas med det här eftersom de flesta har semester samtidigt.

4. Ta bara det nödvändigaste när det kommer till tillägg på din resa. Det är inte ovanligt att flygbolag kommer att erbjuda ett flertal olika tillägg, men detta är främst för att de ska tjäna mer pengar. Undvik sådant som faktiskt inte är nödvändigt.