Ska du ut och resa med dina barn för första gången eller har ni kanske rest förut men du vill vara mer förberedd inför nästkommande semester? Att resa tillsammans med barn är härligt och det är få saker som de inte blir riktigt exalterade över. Allt från de där vackra blombuskarna utanför hotellet till havets vågor eller den häftiga fontänen nere på shoppingområdet.

Trots att det är väldigt härligt att resa med barn så är det också betydligt knöligare, det kan vi helt enkelt inte komma ifrån. Barnens åldrar är naturligtvis avgörande för hur krångligt det kommer att bli; en bebis är i behov av sin skötväska och mat stup i kvarten, medan en tonåring har ett surt och truligt humör som behöver kontrolleras med jämna mellanrum. Nu är det dock inte tonåringar som vi ska fokusera på i denna text utan hur du lyckas att resa med lite mindre barn och göra resan så bekväm och rolig som möjligt. På Vagabond kan du läsa mer om bra tips inför familjesemestern.

Att tänka på inför familjesemestern

Vad är det då man ska tänka på inför resan? Här nedan listar vi alla de saker som du behöver ha i åtanke, eller ja, åtminstone några av dem.

  • Se till att alla pass är giltiga och att de kommer att vara giltiga 6 månader efter att ni har kommit tillbaka. Reser du med spädbarn måste även spädbarnet ha ett giltigt pass.
  • Att resa med barn betyder att allt går mycket långsammare. Se därför till att ni är iväg i god tid. Brukar vägen till flygplatsen ta 1 timme? Räkna med åtminstone 30-40 minuter extra. Det är alltid någon som måste stanna och kissa, packning som inte går in i bilen som det ska eller bråk i baksätet.
  • Kontrollera om ni måste förboka något på hotellet. Majoriteten av alla hotell har resesängar och extrasängar som kan användas men du behöver kontrollera om detta ska förbokas eller inte.
  • Ska du ha med dig barnvagn på resan behöver du läsa igenom villkoren på flygbolagets hemsida. I de flesta fall är det kostnadsfritt och du kan ha med den ända fram till gaten. Annat kan dock också gälla ibland, t.ex. att du måste checka in vagnen och använda en lånevagn på flygplatsen.