Tillhör du dem som verkligen älskar att resa? Då har du förmodligen flera favoritplatser på jorden som du bara inte kan få nog av. I så fall bör du ta tillfället i akt och verkligen visa upp din passion för resor i ditt eget hem. Det kan man enkelt göra via inredningen. Kanske tillhör du dem som köper en souvenir på varje resa och har en liten samling hemma? Denna kan du enkelt ställa upp på hyllor eller på en annan passande plats där alla kan se den. Det är också en bra konversationsstartare när du får gäster på besök.

Gör en tavelvägg med tema resor

En annan klassiker är att sätta upp en tavelvägg där du väljer ut olika städer och andra resemotiv. Du kan antingen köra fullt ut på resetemat eller blanda med lite andra prints och motiv. Idag kan du hitta en uppsjö av posters på nätet med resemotiv på allt från New York till Italien. Du behöver inte välja platser som du har besökt utan det kan vara platser som du drömmer om. Ett annat tips är att endast välja prints i svartvitt eller som har strandmotiv. Det beror helt på vad du har för tycke och smak. En annan typ av print som är väldigt populär gällande resor är olika former av kartor. Det blir ofta en snygg brytpunkt om du har flera stadsmotiv. Om du inte vet riktigt hur du vill utforma din tavelvägg finns det mycket inspiration på nätet.

Skapa teman i olika rum

Om du vill ta det ett steg längre kan du inreda efter tema i ett eller flera av dina rum. Du kanske vill ha ett New York-inspirerat sovrum med den där klassiska loftkänslan som är så typisk för den amerikanska storstaden? Eller så kanske du vill inreda din uteplats så den för tankarna till Medelhavet och soligare dagar? Välj en stil du gillar och fundera på vilka möbler och färger som passar till detta. Även här kan du hitta mycket inspiration på nätet som hjälper dig framåt.