Är du en äkta resefantast som älskar att uppleva nya platser långt bort från vardagens tristess? Då är det hög tid att inreda hemmet med konst som för tankarna till exotiska platser. Stilfulla posters och reseinspirerade tavlor är helt rätt inredning för äventyrslystna resenärer.

Här ger vi dig några tips på hur du inreder hemmet med läcker konst inspirerad från världens olika hörn.

Inspiration på väggarna

När det går lång tid mellan resorna är tipset att inreda hemmet med reseinspirerande konst. Fyll dina väggar med tavlor, posters och foton som för tankarna till oupptäckta platser eller dina egna smultronställen. Ett budgettips är att köpa billiga tavlor online där du dessutom kan välja och vraka bland konst hos en och samma butik. Inred dina väggar med allt från klassisk fotokonst till stilfulla posters i svartvitt.

För dig som vill ge färg åt köket är tipset att skaffa inspirerande konst med motiv på exotiska frukter eller andra gastronomiska upplevelser från fjärran land. Ett annat inredningstips för reslystna är att göra en vacker tavla på en karta som markerar din favoritplats i världen. Längtar du till Costa Blanca i Spanien – pynta väggen med en karta på den vackra kustremsan.

Egna resebilder

Svenskar har på senare tid blivit allt mer intresserade av foto och då framför allt att fota naturen. Du som är en van resenär hör kanske till denna grupp och har säkerligen mängder av bilder och foton liggande från diverse resor under årens lopp. Nu är det hög tid att också få användning av ditt fotande från alla resor. Välj ut dina absoluta favoritbilder och gör ett inspirerande kollage som du sätter i sovrummet, hallen eller vardagsrummet.

Tänk på att du kan skapa unika känslor bara genom att välja olika ramar till din konst på väggarna. Våga inred varierat och sätt dina tavlor eller posters i olika höjd för att skapa en mer ombonad känsla hemma.