Har du ett intresse för fotografering kan du sakta men säkert göra det till mer än bara en hobby. Det är en svår bransch att slå igenom i men är du enveten och knyter kontakter inom fotografering går det att leva på det på heltid. Gillar du till exempel att resa och fotografera finns det många möjligheter.

Fotografera under dina resor

Först och främst behöver du bestämma din nisch, även om det är bra att kunna fotografera olika motiv. Gillar du att resa och testa på nya maträtter kan du till exempel välja att fotografera mat. Har du ett intresse för blommor kan det vara någonting att fotografera under dina resor. För dig med egen trädgård kan du köpa hem fröer från flo-rea.com och få ett helt blomparadis hemma. Nuförtiden är det också väldigt lätt att bli sedd om du taggar dig på sociala medier som Instagram och Facebook.

Använd sociala medier

På så sätt kan du knyta nya kontakter inom den bransch du är intresserad av att fota i. Har du till exempel köpt ekologisk mat eller fröer från flo-rea.com kan du tagga deras varumärke om du lägger upp bilderna på sociala medier. Folk letar idag efter att bli inspirerade. Har du ett intresse för fotografering av blommor finns det till exempel många blombutiker som vill få ut bra bilder på sina produkter. Sverige har fantastisk natur men i många exotiska länder finns det många spännande blomsorter att fotografera. Det kan vara ett sätt för dig att dokumentera din resa.

Dokumentera resan