På resan är det vanligt att ta många bilder. Att fotografera maträtter, solnedgångar, sevärdheter, landskap och annat hör semestern till. Det är inte alla bilder som blir bra, men om du tar tillräckligt många så kommer garanterat en del att bli bra. Låt inte dessa minnesvärda bilder fastna i digital form. Istället bör du skriva ut dem. Det finns många sätt att skriva ut bilder. Att skapa en personlig fotobok med resans bästa bilder är ett av de mest uppskattade sätten. Här kan du läsa mer om vad en fotobok är för något, hur du skapar din egen bok samt hur du tar bättre semesterbilder.

Gör en unik fotobok med bilder från resan

En unik fotobok från myfujifilm.se är ett fotoalbum som du skapar i ett redigeringsprogram. Du väljer ut dina favoritbilder och skapar en fotobok genom att välja bland annat format, papperstyp, omslag, färger och text. När du är klar med redigeringen klickar du på förhandsvisningen för att se hur boken kommer att se ut när den är tryckt. Därefter beställer du boken och den skickas till tryckeriet. Inom ett par dagar har du din egengjorda fotobok med resans bästa bilder.

Fujifilms fotoböcker trycks med äkta fotopapper, vilket ger ett riktigt proffsigt intryck. Bilderna får en vacker inramning, vilket framhäver dem på bästa sätt. Det högkvalitativa pappret i kombination med bildkvaliteten gör att även de minsta detaljerna framhävs. Det gör att den här typen av tryckt fotobok passar för alla typer av bilder, porträtt såväl som naturbilder.

En stor fördel med myfujifilm.se är att de ger dig många val när du skapar din fotobok. Det gör att du kan skapa en bok som helt och hållet passar dina preferenser. Välj mellan alltifrån en 10×10 centimeter minifotobok med endast ett fåtal sidor till en maxad panoramabok i A3-format med över hundra sidor. Färgval och möjligheten att skriva personliga texter gör att boken blir precis som du önskar. Du designar den precis som du vill och kan experimentera med typsnitt, färger och annan typ av redigering. Det är både enkelt och kreativt att skapa fotoböcker med resans bilder. På myfujifilm.se kan du även beställa din fotobok som e-bok samt skriva ut enskilda bilder.

Så tar du vackra semesterbilder

Att fånga de viktigaste ögonblicken och ta de bästa semesterbilderna är lättare sagt än gjort. Övning ger färdighet så det bästa du kan göra är att träna. Här får du några tips på hur du tar bättre bilder på resan:

  • Placera inte motivet i mitten. Om motivet står mer åt någon av sidorna så får bilden mer liv.
  • Använd appar för fotografering och redigering.
  • Våga stå nära motivet. Närbilder kan vara effektfulla, men se upp för att bilderna kan bli oskarpa.
  • Ta spontana bilder. Om motivet inte är medveten om att du tar kort finns det chans att bilden blir naturligare.
  • Fråga alltid om du får fotografera personer du inte känner.
  • Använd blixten utomhus.

Lycka till!

Dokumentera resan