virkade bakelser/ tårtor med ros och blad

virkade bakelser/ tårtor med ros och bladVirkade bakelser/ tårtor med ros och blad

Jag har börjat fundera lite på julklappar. Vad barnen kan tänkas behöva och även någon rolig sak att få. På tvåtusentalet är de flesta barnfamiljers hus ganska fulla av leksaker, även vårt… Så det är lite lurigt det här, för jag ogillar verkligen att ge barnen bara för att de ska få något.

Dessutom förväntar sig mina barn någon form av paketsadventskalender. Men jag funderar starkt på att skippa detta och införa adventspresenter istället, alltså en paket varje söndag. Visst känns det lite mer lagom med paket 1:a advent, 2:a advent osv?
Till dessa söndagar har jag klurat på att ge barnen en kiosk. Förra sommaren byggde Lars en väldigt enkel kiosk till barnen att ha utomhus och de har verkligen älskat den. Nu tänkte jag ta detta snäppet längre. Typ ställa upp något bord här inomhus, ge barnen lite virkade bakverk och annat som kan passa och sedan en kassaapparat och pengar som jag spanat in på Hiko. Kassapparaten är ruggigt dyr enligt mig, men den är robust och tålig och fungerar som en miniräknare så någonstans ser jag det pedagogiska värdet i den ;o). Den får kosta har jag bestämt just eftersom det blir så bra matteträning för barnen :o).
Hur gör ni med de här adventskalendrarna?

Virkad bakelse/ tårta som bokmärke och även en liten uggla.

Jag kom även på en annan liten idé när jag virkade de här små läckerbitarna ;o). Som den läsglada familj vi är används bokmärken konstant. Det är också mycket roligare att läsa om man har ett fint bokmärke som man tycker om. Sagt och gjort! Jag satte svans på en liten bakelse/ tårta och så blev det ett fint bokmärke som dottern kunde ta med sig till skolan. Vill ni se det på bild, klicka HÄR.
Jag virkade också ett bokmärke till mig själv i form av en uggla. Det sägs ju att man blir klok som en uggla om man läser mycket så det passar ju fint fint. Vill du kika på ugglebokmärket ska du klicka HÄR.

 

You may also like

Kommentera