– Vi fick så mycket godis så att handtaget på korgen gick av!!

I torsdags studsade Matilda upp ut sängen 7.30 och rusade ner till mig.
– Mamma, vi måste skynda oss och byta om till påskkärringar. Annars kanske godiset tar slut hos folk!!
 
Lite trött och svamlig försökte jag förklara att det faktiskt var en vanlig jobbedag för alla andra vanliga människor som inte har påsklov… Alltså, att skynda sig ut skulle bara innebära att det inte var någon hemma i husen.
 
– Jo, men titta (pekade ut genom fönstret)! Benita (grannen) är ju i alla fall hemma!!

Ja. Så gick jag en runda med grannen. Lukade lite runt häcken och slutligen åkte jag in med mina godingar och käkade pannkakor och gräddbulle på Esters. Pojkarna shoppade kepsar på Lindex, Matilda köpte ett par öronhängen i form av pusselbitar och jag fick mig en jeansjacka och ett mobilskal samt lite vin. Så drog vi hem och bytte om. Barnen packade de underbara påskkorten som de hade ritat i korgen och så tog de fram kittel och kvast. Matilda var allt lite stressad och tyckte att det var alldeles för sent att gå vid 17-snåret.

 
En halvtimma, fyrtio minuter senare kom de hem. Då hade de gått vår gata och kom hem med en så fylld korg att den var kämpigt att bära. När de står på vår uppfart och skrattar så de kiknar åt en oöppnad påse skumtomtar som de fått i ett av husen brister plötsligt korgens handtag i ena ändan… Och barnen blir om än möjligt ännu mer tokiga.
-Vi har fått så mycket godis så att korgen gick sönder!! Det är ju inte klokt! Och skumtomtar också…. hihi hihi!
 
Ja, herregud så roligt de hade. Och jisses alltså vad roligt det är att se barnen i de här situationerna. Så duktiga på att rita och förbereda. Sedan tar de mod till sig och knackar på i stugorna och lämna de hemmagjorda små verken. Stolta ungar! Stolt mamma!
 
påskkärring påskgubbe fotografera barn barnfotograf blekinge karlshamn Ronneby Sölvesborg motljus Nikon

You may also like

Kommentera