Vi fick i alla fall städat under soffan…

Jag vabbar.
Jag utför ”vård av barn” för ett barn med knappt 38 graders feber och som far runt som en tok här hemma med en studsboll. Högt och lågt, fram och tillbaka, upp på övervåningen och sedan ner igen samtidigt som han och hans lillebror håller på att driva varandra till vansinne. De tokskrattar ena sekunden och den andra skriker de som små måsar till varandra och är så mycket ovänner man bara kan.

Självklart hamnade de där studsbollarna under soffan också. Det förstår ju alla som någon gång har haft en studsboll inomhus… Så vi fick ju flytta soffan, bordet, fåtöljerna. Och när alla grejer var flyttade var det lika bra att dammsuga lite. Och torka bort en stor klibbig fläck som tydligen befann sig där soffan hade stått. Hur kom den dit liksom? Men nu är studsbollen ute och det är städat i soffhörnan. Det var ju bra!

Jag funderar på hur vi ska ta oss igenom dagen… Kanske kan jag släppa ut dem en runda på tomten? Kanske kan jag stänga in mig i tvättstugan och ta hand om berget som ska vikas?

För en stund sedan gick jag ut och fotade våra små minipåskliljor som blommar ute i trädgården. I fjol stod de på köksbordet här inne och när de blommat över grävde vi helt sonika ner lökarna i trädgården. Bra när man kan få glädje av de små lökarna många år i rad :o). Och så gav de mig två minuter av paus medan jag var ute i trädgården och vände…

Vi ska nog spela ett spel nu.. Men Elis tjoar om att han bara hittar fyra tärningar till Yatzy och då går ju inte det… Ja, ni förstår läget. För sjuk för förskola… För frisk för sängen… Tillräckligt pigg för att köra slut på sin mamma…

påskliljor mini plantera i trädgården ut fotograf karlshamn blekinge

You may also like

Kommentera