VENEDIG- jag tror allt att detta är Europas vackraste stad

venedig, venice, Italien

Venedig, vaparetto, Canal Grande, se Rialtobron, Suckarnas bro

Venedig- Att åka vaparetto i Canal Granda och uppleva  Rialtobron och Suckarnas bro. Och så äta lite sniglar :o).

Venedig, vaparetto, Canal Grande, Rialtobron, Suckarnas bro samt se den underbara arkitekturen var något vi absolut ville uppleva när vi åkte till Italien. Så vi startade tidigt en morgon för att komma fram riktigt tidigt. Så tidigt blev det ändå inte då vi fick stå i kö på motorvägen i en och en halv timma. Men lagom till 9.30 parkerade vi och det var nog en bra tid att komma.

Nu var vi visserligen i Venedig tidigt i juni så det var inte fullpackat med turister, men det var ju inte folktomt ändå ;o).

Att köra bil till Venedig och parkera

En dag när vi var i Italien vade vi att köra till Venedig. Vi körde väg SR11 raka vägen till Venedig och valde att hålla höger så snart som möjligt då vi hört att det parkeringshusen lite längre in ofta var fulla. I parkeringshuset på den lilla ön Tronchetta var det både gott om parkeringar och så var det billigt. Om jag minns rätt betalade vi 21 Euro för en hel dags parkering.

Vaparetto

När vi hade gjort oss av med bilen passade vi på att kissa lite innan vi köpte biljetter till Vaparetton (buss-båten som kör i Canal Grande). 1 Euro/ person för att besöka toaletten kostade det och så var det överallt. Här hade de verkligen gjort business på att folk behöver tömma blåsan.

Därefter sökte vi upp biljett kontoret och köpte Vaparettobiljetter tur och retur genom Canal Grande. För oss fem konstade biljetterna 65 Euro och det kändes absolut som ett rimligt pris. I alla fall om man jämför med Gondolerna ;o). Sedan knallade vi ner till Vaparetto-hållplatsen och klev på. När vi åkte utåt valde vi att åka ”hela svängen” och kliva av vid Sankt Marcus-platsen. På hemvägen hoppade vi på vid Rialtobron och sedan av vid Tronchetto igen. Så smidigt, och hållplatsen låg bara kanske 300 meter från parkeringshuset.

etto, Canal Grande, se Rialtobron, Suckarnas bro etto, Canal Grande, se Rialtobron, Suckarnas bro etto, Canal Grande, se Rialtobron, Suckarnas bro

Äta sniglar

När vi knallade lite bakom de värsta turiststråken såg barnen plötsligt sniglar upplagda i skyltfönstret. Och vid en närmare blick kunde vi snabbt konstatera att dessa var kokta och fixade för att ätas. Jag frågade lite försiktigt om barnen var sugna på att testa och det var pojkarna absolut sugna på. Matilda däremot ville inte alls.

Så vi traskade in, köpte några stycken i en burk och gick sedan ut för att leta efter en plats där vi kunde njuta av delikatesserna.

Av någon anledning föll det sig så att barnen placerade sig på Rialtobron och där åt de ett par var. ”Gott, lite smaklöst, inte så mättande” – var kommentarerna som föll. Men de sög i sig dem. Pojkarna sa också; ”Detta kommer våra kompisar ticka är skitcoolt”. Medan Matilda sa; ”Örk, mina kompisar skulle tycka att jag var döäcklig om jag åt detta”. Så olika det kan vara ;o).

Lagom tills att pojkarna ätit färdigt blev vi dessutom bortkörda från Rialtobron. Man får nämligen inte sitta och äta på Rialtobron :o).

Vill ni se mer från vår Italienaresa kan ni klicka HÄR.

etto, Canal Grande, se Rialtobron, Suckarnas bro Venedig, vaparetto, Canal Grande, Rialtobron, Suckarnas bro

You may also like

Kommentera