Vårt boende i London och lite annat

Vårt boende i London och lite annat

Att fotografera boendet när man är på resa är en liten klassiker. En klassiker är också att jag glömmer att fotografera rummet/ huset innan vi har hunnit stöka till det så att det ser ut som om en jordbävning nyss skakat om rummet rejält. Så det blir lite fotografier från utsidan… Japp, denna gång också.

Vi bodde på Sheriff hotell och det var helt ok. Rummet var ganska litet, men fräscht och rent. Dock var det bara ett rum för fyra personer så två av barnen sov skavfötters. Det fick bli så denna gången för vi var ute lite sent med att boka och att söka efter hotell för fyra eller fem personer innebar en skillnad på ganska många tusenlappar per natt. Ganska galet faktiskt. Så jag slängde iväg en fråga om det var ok att vi sov fem personer i ett fyra-rum och det gick finfint.

 

vårt boende i london

vårt boende i london

 

Husen

Precis runt hörnet satt det en stor skylt som meddelade att Winston Churchill hade bott här. Jahapp, sa vi…

England är lite roligt. De översta fotografierna är från hotellbyggnadens framsida. De två fotografierna som är precis under den här texten är hotellbyggnadens baksida. När huset byggdes sparade man in på den lite dyrare, ljusare teglen och så struntade man även i att putsa baksidan. Att framsidan är supersnygg är ganska vanligt i England. Det känns nästan som en kuliss. För baksidorna har de inte brytt sig ett skvatt om och ibland ser det rent ut sagt sluskigt ut där…

 

vårt boende i london

vårt boende i london

 

Åka buss och tunnelbana

De gamla dieselstånkande dubbeldäckarbussarna har bytts ut. De nya är inte lika bulliga och charmiga och påminner inte alls om Harry Potters buss. Men de är fortfarande röda och är man i London bör man åka buss. Men jag tycker gott och väl att det räcker med en gång. Varför jag tycker att det räcker med en busstur kan ni läsa HÄR. Sedan åker jag mycket hellre tunnelbana som går så mycket snabbare och smidigare. Vi löste ett Oysterkort för dagarna vi var i London och så kunde vi åka fritt på både buss och tub. Absolut billigaste och smidigaste alternativet.

De små taxibilarna är ju också fasligt söta. Men det är lite samma sak här enligt mig. Vem orkar sitta i en taxi och sitta fast i trafiken…?

 

vårt boende i london

vårt boende i london

vårt boende i london

vårt boende i london

 

Vad mer göra i London då?

Ja, vi passade på att gå på Naturhistoriska när vi var i stan. Ett helt fantastiskt besök som var allra mest uppskattat av vår yngsta. Ture var helt salig under de timmar vi strosade runt här.

Jag uppskattade nog mest besöket på Skygarden på 35:e våningen i walkie-talkiebyggnaden. Tycker att det var så mysigt att gå runt där och likaså att äta frukost där.

Att promenera över Tower-Bridge är en klassiker och Elis hade även längtat efter att få se Big Ben. Nu blev det ingen Big Ben då klockan var helt täckt med byggnadsställningar och plast. Men Tower Brigde var pampig.

Så passade vi på att besöka ett par gallerior, SoHo och Camden Tower. Det finns många chanser till shopping i London.

 

Det finns många mysiga restauranger och pubar i London. Passa på!

 

vårt boende i london

 

Och så finns det faktiskt ett par telefonkiosker kvar också. Lite roligt faktiskt. I alla fall när man tittar på bilden efteråt… I verkligheten var de flesta uräckliga och de flesta var nerkissade så man ville knappt gå in där. På en telefonkiosk stod det ”free WiFi” och det kändes ju lite komiskt. Kanske skulle det kunna bli WiFi kiosker istället. Men vem vill gå ner i en nerkissad telekiosk för att surfa ;o)?

Vi var ju självklart tvungna att ta en bild iaf. Och så diskuterade vi det där fenomenet telefonkiosk ett tag med barnen. Att det ens har funnits en tid när man satt hemma vid telefonen och väntade på att folk skulle ringa, när man letade telefonnummer i en telefonkiosk och att man ringde heta-linjen istället för att prata på Snapchat är helt oförståeligt för barnen.

 

You may also like

Kommentera