Valborgsmässoafton med varm smörgåstårta

Valborgsmässoafton med varm smörgåstårta chokladmousse och hallonmousse i två lager på varandra.

Valborgsmässoafton med varm smörgåstårta

I går var det valborgsmässoafton och vi firade in våren och barnens smaklökar fick styra. Enkelt och gott. Vi åt varm smörgåstårta och till efterrätt åt vi choklad- och hallonmousse i två lager. En av höjdpunkterna var enligt barnen servetterna i vinglasen. Vad gott det är att dricka i finglas!! Med de våriga servetterna fick jag en liten feeling av barnkalas, men jag struntade i den och lät barnen vara lyckliga över dukningen de gjort med de fina färgerna.
Efter lite mat åkte vi in till stan för att kika på valborgsmässoelden. I år var det ljummet varm ute och ganska skönt. Barnen tyckte att det var lite drygt att vänta, men efter en tur i fiskedammen hade de att göra med sina godispåsar en bra stund.
Ja, det var en mysig, kravlös valborg. Gött! Första maj har även den varit vilsam. Vi behövde nog det. Maj och juni är hektiska tider, både på jobbet och som förälder. Det haglar av utvecklingssamtal, trivselkvällar, avslutningar, avtackningar, after works och uppvisningar. Roligt, men samtidigt lite hektiskt när barnens vanliga aktiviteter, läxor, mat och annat ska hinnas med.  Snart är det Kristihimmelfärdsdag och då är vi lediga i fyra härliga dagar. Jag ser redan nu fram emot det!!
———————————————————————————————–

Varm smörgåstårta

 • Lämpligt bröd. Jag brukar använda hönökakor.
 • 2-3 paket bacon
 • 5 dl creme fraiche
 • Tomater
 • Riven smakrik.

Gör så här:

 1. Stek baconen, häll av fettet och låt den svala lite. Blanda med creme fraichen, salta och peppra. Lite citronpeppar i är gott också.
 2. Lägg röran och skivad tomat mellan lagrerna. Överst lägger du både röran och skivande tomater samt den rivna osten.
 3. Gratinera i ugn tills tårtan får fin färg.

Tips: Istället för bacon och crème fraîche brukar jag ibland fylla smörgåstårtan med tacofärs. Det blir så gott också. Ibland blandar jag ut tacofärsen med lite crème fraîche för att den ska bli lite mildare. Men mycket tacokrydda ska det vara i :o)

 

You may also like

1 comment

 1. Hej!
  Jag hoppas du inte har emot ett litet tips, det blir allt viktigare att tänka på hälsan och miljön, så jag vill tipsa om en sida som heter http://www.blatomat.se. De säljer Ekologiska kläder för barn från 0-7år. Nu när våren kommer så kan det vara skönt med exempelvis ett par mjuka leggins.
  Just nu har dom rea så kika in och fynda!
  Mvh Johanna!

Kommentera