US1 på Oversea highway till Key Largo

US1 på Oversea highway till Key Largo

Vi tog en tur ner till ner till Key Largo, den första ön på The Keys. När vi närmade oss ”The oversea highway” blev US1 tvåfiligt och det dök även upp skyltar där vi varnades för korsande krokodiler. På sidorna skärmades vägen av med turkosa suggor och nedanför såg vi den underbart torkosa mexikanska golfen. En ljuvlig syn!
US1 på Oversea highway till Key Largo
Vi promenerade förbi en ”drive-in-bank” och även en rad med riktigt häftiga husbåtar. Det mesta på Key Largo var väldigt pastelligt och färgglatt.
Poolhuset i Pompano Beach ; usa semester med barn florida miami, orlando key west hyra hus home away pool, key largo, interstate 95, us1 oversea highway, usa och religion, jesus, abortreklam, antiabort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På många ställen stod det långa rader med uppställda lådor där man kunde köpa en dagstidning eller plocka reklambroschyrer.

 

US1 på Oversea highway till Key Largo Poolhuset i Pompano Beach ; usa semester med barn florida miami, orlando key west hyra hus home away pool, key largo, interstate 95, us1 oversea highway, usa och religion, jesus, abortreklam, antiabort

John Pennecamp

Vi tog en tur till John Pennecamp och kikade på korallrevet, det tredje största i världen. Och så höll vi på att dö en smula av värmen. Det var så galet varmt och kanske inte så konstigt med tanke på att vi var i breddgrad i höjd med Bahamas. Jag var ändå så faschinerad över att det kunde skilja så mycket i temperatur från Pompano till Key Largo.
Överallt växte det helt fantastiska buskar som blommade i klara fina färger. Vi såg även kaktusar.

 

US1 på Oversea highway till Key LargoPoolhuset i Pompano Beach ; usa semester med barn florida miami, orlando key west hyra hus home away pool, key largo, interstate 95, us1 oversea highway, usa och religion, jesus, abortreklam, antiabort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklam och budskap

Vi körde även förbi många av alla de reklamskyltar som satt uppsatta vid vägkanten. Vissa gjorde reklamer för butiker som denna men vi såg även massor i stil med; ”Your wife is hot, get your AC fixed”, eller ”Are you sad and lost, find Jesus”, eller antiabortreklamen som visade hur en spermie befruktade ett ägg och så stod det ”after 18 days I have a beating heart”. Det är stor skillnad på Sverige vad gäller åsiktsfrihet och individens val. Man märker fort hur konservativt och troende USA fortfarande är.

Väderväxlingarna i Florida

 När vi körde hem körde vi genom en liten by där vi på ditvägen hade stannat för att äta lite lunch. Nu bara ett par timmar senare och inte många mil bort hade en en liten tornado och ett ösregn dragit över. Det var galet blött överallt och på sina håll översvämningar, palmer hade trillat och föremål blåst omkring. Vi blev nog lite förvånade över hur lokalt ovädret hade hållit sig och att vi inte hade märkt något av detta bus bara 3 svenska mil bort.
Lite norröver fick vi verkligen känna på Interstate 95. Det var trafikstockning i höjd med Miami och jag tror att vi krypkörde i cirka 3 timmar. Lite spännande är det allt när man har barn i bilen och som plötsligt konstaterar; ”jag behöver kissa”. Det är ju inte riktigt läge för att hoppa ur bilen på en sexfilig motorväg med avfarter på båda sidorna var hundrade meter och där bilarna står helt knökat :o).
Poolhuset i Pompano Beach ; usa semester med barn florida miami, orlando key west hyra hus home away pool, key largo, interstate 95, us1 oversea highway, usa och religion, jesus, abortreklam, antiabort

 

You may also like

Kommentera