Ulf Löfgrens Luddeböcker

I förra veckan fick vi hem fyra underbara böcker om Ludde skrivna av Ulf Löfgren. Jag minns den tokiga kaninen tydligt från när jag var barn och jag älskade honom. Det gör jag fortfarande! Han är så där lagom tokig och rolig på ett bra sätt, ett enkelt sätt, med fantastiska bilder. Det är tydliga och bra bilder som passar till texten. När vi läste böckerna slog det mig även att de är perfekta för barn som inte har lärt sig det svenska språket så bra ännu. 


Mina barn har läst dem avigt och rätt den här veckan som har gått sedan vi fick dem. Böckerna har legat på soffbordet konstant och har jag lagt ner dem i tidningskorgen har de snabbt varit tillbaka på bordet. Elis läser dem själv och skrattar högt. Ibland har Ture satt sig bredvid för att lyssna. Ibland har Ture själv suttit och ”läsberättat” för sig själv och småfnissat. Ja, och så har vi klart läst dem för barnen, många gånger redan. 

.

Ulf Löfgrens Ludde böcker raben och sjögren förlag nya barnböcker 2013

You may also like

Kommentera