Twixkakor

Vi startade påskledigheten med att baka twixkakor på Skärtorsdagens kväll. Ljuvliga. Enligt Matilda är detta hennes absoluta favoritkaka och jag förstår varför :o). 
Receptet1 ugnssäker form i ca 20*30 cm

Botten

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 125 gram rumstempurerat smör

Kola
  • 175 gram smör
  • 2 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl ljus  sirap  

Garnering
  • 200 gram mjölkchoklad

Gör så här
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm
och grädda i ca 20 minuter.

Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme. Gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg.
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.

Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan  breder ut detta över den svar kolafyllningen.
Låt stå svalt.

För att kunna skärna kakan i bitar tar du fram den cirka 30 minuter innan den serveras.

twixkaka kaka godis till påsk jul midsommar kalas kolakakor

You may also like

Kommentera