Tvättmani av sängkläder….

Min svärfar blev änkeman för ett par år sedan och har därför de sista åren tvingats göra hushållsarbete själv. I helgen frågade han mig hur ofta man bör byta sängkläder… Tja, smaksak antar jag… Varje vecka? Varannan? Vad är rimligt?

I kväll har jag precis bytt i dubbelsängen. Detta efter att Ture hittat en ”ta bort dålig lukt-spray” och sprayat ner hela vår säng. Det luktade gott i sovrummet enligt Elis. Enligt mig luktadede det så starkt att jag knappt fick luft och nysningarna kom på löpande band. Detta ledde till kraftig vädring och byte av sängkläder. 
Så vi byter sängkläder ett par gånger i veckan. Periodvis har vi bytt var till varannan dag eftersom blöjor läcker ofta och Elis blöder näsblod. Just nu är vi inne i en riktig blöj-läckar-period och vi har provat det mesta i blöjväg. Ändå vaknar jag flera gånger i veckan av att sängen är blöt. Det verkar som att Ture håller sig nästan hela natten och när han sedan kissar framåt morgonen klarar blöjan inte av att suga upp allt. Att byta sängkläder är ett riktigt tråkgöra enligt mig. Särskilt när man ska upp och göra det om nätterna…

You may also like

1 comment

Kommentera