Tjeckien- Promenad förbi John Lennons vägg och över Karlsbron

Tjeckien- Promenad förbi John Lennons vägg och över Karlsbron

Eftersom vi sovit i Prag och då tydligen ansåg att vi kunde ta det lugnt på morgonen vaknade vi till liv ungefär samtidigt som alla andra turister… Kanske inte så smart, men vi var suga på lite långsam frukost och att ta det lite lugnt.

Efter att ha tagit spårvagnen den korta biten steg vi av på västra sidan om Modau. Eftersom vi nu befann oss i ett nytt land letade vi upp en ATM för att kunna få ut lite lokal valuta för att slippa valutapåslaget med Euron. Man får mycket för den tjeckiska korunan (CZK). Tusenlappen nedan är värd cirka 400 svenska kronor och den var ganska så dryg. Efter ett besök på Lidl dagen tidigare när vi handlade både middagsmat, öl, vin och massa annat hade vi spenderat cirka 1000 CZK. Ett inköp som i Sverige hade kostade fyra gånger så mycket…

När pengarna var uttagna strosade vi i riktning mot John Lennons vägg innan vi skulle gå över Modau.

 

Tjeckien- Promenad förbi John Lennons vägg och över Karlsbron

 

 

John Lennons vägg

Minnesväggen som sedan 1980-talet ständigt är under förändring. Det finns sångtexter och porträtt av John Lennon gestaltade på väggen och de första som målades dit är sedan länge övermålade och ersatta a ny graffiti.

Vid väggen flockades turister och självklart även ett par trubadurer som spelade Lennon-låtar. Att stanna till, lyssna lite och ta ett par bilder var snabbt gjort och sedan var vi ganska nöjda och gick vidare…

 

tjeckien john lennon karlsbron

 

tjeckien john lennon karlsbron

 

Karlsbron

För att korsa Moldau promenerade vi bort mot Karlsbron. Som vid alla liknande broar och turistställen fanns det mängder av hänglås fastlåsta där kärlekspar låst fast sin kärlek. Det blev ett par bilder även här ;o).

 

tjeckien john lennon karlsbron

tjeckien john lennon karlsbron

tjeckien john lennon karlsbron

 

Bron då?

Jisses, säger jag bara. Tänker man korsa bron är det klart smartast att göra detta tidig morgon eller senare på kvällen. När vi gick över var det mängder med folk. På bron stod det även många gatumålare som skissade av porträtt och ritade karikatyr. Detta tillsammans med alla asiater som skulle ta selfies och groupies med selfiesticken stoppade upp ordentligt. Tack och lov är det en kort bro och det gick ganska snabbt att passera. Väl över hamnade vi rakt upp i Gamla stan. Mer om den HÄR.

 

 

Mer från vår roadtrip

 

You may also like

Kommentera