Bokslukaråldern och vabdagar

Ett par bilder tagna med iphone som sammanfattar slutet av veckan på ett bra sätt. I torsdags blev Matilda sjuk och vad gör man när man är krasslig och instängd i hemmet. Mina barn ser i alla fall på tio minuter till att både soffbord och köksbord är överbelamrade. Denna gång var det böcker som de fastnat för. 
Matilda har läst många av Lin Hallbergs hästböcker, hon har verkligen blivit förtjust i Teddyserien som handlar om den lilla charmiga ponnyn och likaså Siggeserien. Men hon har även läst en del böcker om den lilla hunden Pussel som Isabelle Halvarsson har skrivit. Men nu har hon läst de flesta böckerna i de här serierna och det är bara ett fåtal som hon väntar på att biblioteket ska få in. Så när jag var på bibblan sist letade jag för att försöka hitta något nytt som kunde intressera min lilla bokslukare. Hon gillar att läsa på kvällen och oftast brukar hon läsa ett eller två kapitel innan läggdags så det är bra att ha lite hemma på lager. Från Hallberg hittade jag en ny serie som handlar om Amanda Hill, en liten tuff tjej som jag hoppas ska passa. Jag hittade även en ny serie från Isabelle Halvarsson som handlar om katten Fräs. Denna föll Matilda direkt för och jag fick både tummen upp och beröm för att jag var så bra på att leta upp roliga böcker. Jag kan tycka att det blir lite tjatigt med alla dessa djur, men huvudsaken är ju att det intresserar Matilda och att hon läser. Men efter Amanda Hill och katten Fräs får vi nog ta och vidga våra vyer lite till och söka nya författare. 
Helgen har varit lugn. Även Elis fick feber igår lördag, men den är redan borta så han verkar inte ha blivit smittad av Matildas halsfluss. Skönt det!! En lugn helg blev det! Men skön…
I morgon drar en en ny vecka igång oc jag måste nog kolla av under kvällen så att jag har koll på morgondagen. Matilda är frisk nog för skolan i morgon, men för resten av familjen blir det en ledig måndag eftersom förskolan har planeringsdag. Skönt! De kan behöva en vilodag till. 
teddy sigge puzzel fräs isabelle halvarsson lin hallberg

You may also like

Kommentera