Tårta med kladdkakebotten och hallonmousse när vi firade den nyfyllda fyra nollan.

Tårta med kladdkakebotten och hallonmousse jordgubbsmoussetårta med hallon på

Tårta med kladdkakebotten och hallonmousse

Förra helgen hade vi kalas och till efterrätt bjöds det på moussetårta! Jag älskar det här receptet som ursprungligen kommer från Ica. Tror att de publicerade det i sin tidning lagom till midsommar 2008 och sedan dess har vi ätit den vid många högtider :o). Vill man bara baka kladdkakan är den underbar!!
I Icas recept ska det vara jordgubbar, men jag har varierat med alla möjliga bär. Alltid med lyckat resultat…. Om vi bortser från den där nyårsafton när moussen liksom lutade av chokladbotten….
Prova vet jag!!
Och har du skrivaren kopplad är det helt ok att högerklicka på bilden och printa den direkt. :o).

Annars kommer receptet på hallonmoussetårtan här:

Kladdkakebotten

110gr smör
2 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 hackade dubbeldajm

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och häll i springform.  Grädda 20 min i 175 grader Låt svalna i springformen.

Hallonmousse

7 gelatinblad
1/2 liter hallon
3 äggulor
2 dl floursocker
5 dl vispgrädde
Gör så här:
  • Blötlägg gelatinbladet enligt förpackningen.
  • Vispa upp grädden.
  • Mixa hallonen.
  • Vispa fluorsocker och äggulor pösigt.
  • Smält gelatinet blandat med lite mixade hallon i en gryta.
  • Blanda försiktigt ihop allt och häll sedan över kladdkakebottnen. Ställ i kyl eller frysen minst 4 timmar. Ta fram och servera. Om du har haft tårtan i frysen är det bra att ta fram tårtan en bra stund innan servering så att den hinner tina ordentligt.

Dekorera moussetårtan med bär.

Är du är sugen på att lägga en chokladmousse på kladdkakebottnen istället för hallonmossen? Då ska du klicka HÄR så kommer du till ett recept med mintchokladmousse på toppen. Så ljuvlig när den friska minren möter chokladen och krisbet ifrån dajmen i kladdkakan! Prova båda vet jag!

You may also like

2 comments

Kommentera