Tänk, jag som trodde att jag var normalbegåvad iaf…

I förra veckan kom dotterns skolfoto på posten. Skolfoton där hon sitter med huvudet märkligt snett och där hon ser väldigt bestämd ut. Korten är dessutom klippta så att dottern sitter i halva kortet och resten är bakgrund. Men detta skiter jag i!

Problemet är att de vill ha 520 kronor för skiten som jag tackat nej till! Önskade endast att få en skolkatalog (där förövrigt 2 av 26 barn såg glada och trevliga ut. Kunde de inte ta ett aningens bättre kort?) hemskickad. Men kärring, tänker du väl nu. Skicka tillbaka och sluta älta…

MEN när jag börjar frottera mig i Norden skolfoto som de heter, då var jag minsann inte den enda som fått värsta masterpaketet. Nix, pix, fillidix (inte alls rimpåverkad av dottern…) fem andra mammor hade även de fått hela kittet trots att de valt mindre paket.

Fru N ringer Norden skolfoto och berättar att de först är väldigt oanträffbara, vilket tydligen berodde på att deras server hade klappat ihop… Hm, mycket märkligt att den klappar ihop samma dag som alla utskicken sker… Sedan berättar jag att jag fått aningen mer än skolkatalogen för 40kr som jag beställt. Men då ni!! Då berättar tanten för mig att jag minsann visst hade kryssat för största paketet. Tänk, märkligt att så många tydligen har kryssat fel. Människor som jag tidigare sett som normalbegåvade, flera med högskoleutbildningar och välartade arbeten. Märkligt att vi alla kryssat fel!!

Så nu finns det tre alternativ:
1. Deras talong är väldigt svårtolkad och vi har alla kryssat fel. Borde betyda att de bör göra vissa förändringar i kryssystemet.
2. Vi är allihopa ganska tappade och saknar varje uns av intelligens, lider dessutom av spasper så att vi kryssar hejvilt. Så i fortsättnigen vågar jag varken gå till läkare eller hårfrissan.
3. De har satt dit extrakryss på alla lapparna.

Rektor ska iaf få ett samtal i veckan! Ett sånt här skitföretag borde verkligen inte komma tillbaka nästa år.
Är de omogna så kan jag med… Bläää på dom!

You may also like

5 comments

 1. Ja, alltså det är ju inte så svårt att returnera. Men det stör mig att jag sätter ett kryss som de inte respekterar ;o)!

  Och vad händer om de returnerade bilderna inte kommer fram? Får jag betala då?

  Kolla gärna Sandra! Hade varit "roligt" att se om de skickat dig allt.

  Ja, du Anna! Dig ska jag nog undanbe mig ifrån om jag behöver söka sjukvård ;o). Du som inte ens vet hur du ska kryssa…

  Bläää!
  O Kram på er ;o)

 2. Vilket trist system. Jag får hela paketet till påseende sen skickar man tillbaka(kostnadsfritt) de foton man inte vill ha. Har fungerat alldeles utmärkt under båda döttrarnas skolår.
  Självklart ska rektorn avsäja allt samarbete, det finns fler företag som sysslar med skolfoto.

 3. Tyckte att det var mycket i kuvertet, men har som vanligt noll i komihåg och tänkte att jag har väl kryssat för detta då. Ska nog dubbelkolla det där kuvertet..

 4. Hmm skumrask… En del fotografer verkar inte heller vara riktigt riktiga. På min dotters dagis var hon underbar men jag har läst andra bloggare som haft problem med nästintill elaka fotografer…

  sv: du har lite rätt om designernappar o blöjor.. Dottern blev sååå ledsen när sommarens kampanj hos Libero tog slut. Hon älskade "fotbollsblöjorna"…

Kommentera