Tacotårta med tortillabröd – Ny favorit till fredagsmyset!

tacotårta tortillabröd fredagsmyset tacotårta tortillabröd fredagsmyset

Tacotårta med tortillabröd till fredagsmyset

Tacos har blivit svenskarnas fredagsrätt- big time. Men om vi tar tackfärsen och kombinerar med tortillabröd på ett nytt sätt. Vad blir det då? Jo, tacotårta!!

Den ständiga frågan här hemma är; vad blir det för mat? Den frågan har man ju hört ett par gånger ;o). Särskilt svårt är kanske den där maten som ska vara både lite god och snabblagat. Exempelvis fredagsmaten. Arbetsveckan är slut och man vill lyxa lite. Samtidigt finns inte riktigt orken där och man vill verkligen att matlagningen ska gå fort.

Idag tänkte jag bjuda på en oerhört lättlagad rätt som passar lika bra till fredagsmyset som till lunchlådan- Tacotårta. Snabblagad är den också. Och passar fint till ett glas rött vin ;o). Kan alltså inte bli bättre! Sa jag förresten att man kan frysa resterna som blir över och ta upp som en liten lunchlåda?

Recept på tacotårta. Ca 4 personer.

500gr nötfärs
Tacokrydda
500gr Keso mini
Tortillabröd
Ost
Tomater

Gör så här:
1. Börja med att steka uppe nötfärsen tillsammans med tacokryddan i stekpannan. Tag sedan stekpannan av plattan och blanda i Keson.
2. Plocka fram en ugnsplåt och lägg bakplåtspapper på.
3. Lägg ut tre tortillabröd som den understa botten i tacotårtorna och bred på hälften av köttfärsröran på de tre bröden.
4. Lägg på skivad tomat och ett tortillabröd.
5. Bred ut resten av köttfärsröran i ett andra lager på det översta tortillabrödet.
6. Lägg på osten och skivad tomat. Så var tre tacotårtor färdiga.
7. Sätt in i mitten av ugnen på 200 graders värme. Cirka 10 minuter blir bra.
8. Ta ut tacotårtorna och servera tillsammans med lite grönsallad och majs, eller vad du tycker passar bäst. Det är väldigt gott med lite guacamole och tacochips till om man äter tacotårtan en fredag.

Är ni sugna på efterrätt? Här är fruktsallad en stor favorit. HÄR kan du se vilka som är våra favoritfrukter i desserten.

You may also like

Kommentera