Att sticka en till Wurm mössa i Manos del uruguay ullgarn…

Att sticka Wurm mössa, Manos del uruguay ullgarn. Mönster Ravelry

Att sticka en Wurm mössa i Manos del uruguay ullgarn. Mönster från Ravelry

Att sticka en till Wurm mössa gick av bara farten när jag hade gjort klart den första. Så roligt var det! Matilda ställde upp som modell för att visa Vurm mössan jag stickat till mig själv. Precis som till Tildas mössa virkade jag en blomma, men jag tyckte att den blev tantig på mig så det åkte bort efter fotograferingen :o). Om du vill ha en beskrivning på hur jag virkade blomman hittar du den HÄR.
Mönstret kommer från Ravelry och är helt gratis att ladda ner. Länk HÄR för att komma direkt till mössa. Om ni inte är medlemmar på Ravelry rekommenderar jag sidan varmt. Den r verkligen en guldgruva! Det finns en hel del gratis mönster där, men även många prisvärda som kostar några kronor.

Garnet

Denna gången stickade jag i ett ullgarn som heter Manos del Uruguay och det är fantastiskt mjuk ull. Inte det minsta kliigt om man är känslig.  Lagom varm ute när det är lite mildare, men värmer även riktigt gott när det blåser kallt ute.
Jag kan verkligen tala mig varm för det här fantastiska garnet. Både vad gäller kvalitén och hur det produceras. Järbogarn skriver så här på sin sida ”Manos del Uruguay startade sin verksamhet 1968 som ett sätt att hjälpa kvinnor på landsbygden i Urugay till försörjning. På så sätt kunde man undvika att alltför många familjer splittrades genom att en av de vuxna tvingades söka sig till städerna för att få jobb. Idén var att utgå från de lokala förutsättningarna som tillgången till fårull och kvinnornas hantverkskunnande och skapa något utifrån det.

Idag är Manos ett kooperativ bestående av 400 kvinnor som spinner och handfärgar garner som sedan säljs över hela världen. Varje härva signeras av den kvinna som tillverkat den – därför vet man som köpare exakt vem som får del av ens garnköp. Häftigt va?” Vill du läsa mer om garnet kan du klicka HÄR.

 

You may also like

Kommentera