Staten Island Ferry från Battery Park för att se Frihetsgudinnan

staten island ferry battery park frihetsgudinnan

Staten Island Ferry från Battery Park för att se Frihetsgudinnan

Självklart ville vi se Frihetsgudinnan när vi var i New York. Efter att ha pratat med svägerskan som har varit ute på Liberty Island och stått nedanför Frihetsgudinnans fot (hon står på en väldigt hög stjärna och sedan en sockel som tillsammans mäter 47 meter. På denna bilden kan du se. ) bestämde vi oss för att istället ta Staten Island Ferry från Battery Park. Från färjan som dessutom är gratis har man bra utsikt och ser Frihetsgudinnan väldigt bra.

Vi gick ner till Battery Park som ligger längst ner i söder på Manhattan och in på Whitehall terminal. Där var det många turister som var sugna på att se Frihetsgudinnan ;o). Men färjan som går till Staten Island går ofta och den tar många resenärer. Turen över från Battery Park till Staten Island tar cirka 25 minuter. På ca 1 timma har du hunnit fram och tillbaka om du väljer att inte gå iland.

Vill du kika på tidtabell eller läsa annan fakta om Staten Island Ferry kan du gå in på NYC sida och läsa. Färjan går från Whitehall terminal på lower Manhattan. Adressen är 4 South Street, Manhattan.

staten island ferry battery park frihetsgudinnan
Staten Island ferry som går från Battery park på Manhattan

Att se Frihetsgudinnan från Staten Island Ferry

När vi kom ombord på den stora färjan funderade vi lite på vilken sida som det var bäst att stå på. Man märkte väldigt snabbt att det var den högra. På färjans högra sida flockades folk medan på den vänstra satt endast lite lokalbefolkning som skulle ut till Staten Island.

Så, även vi ställde oss på den högra sidan. Däcket hade många sittplatser och öppna fönster så vi bjöds på en härlig vy. Först kunde vi njuta av Manhattan Downtowns härliga skyline och därefter såg vi hela Manhattans östra sida och Brooklyn Bridge. Sedan var det Frihetsgudinnan som vi riktade våra blickar mot.

När vi var framme på Staten Island var vi tvungna att kliva av färjan. Vi kunde ha gått iland på ön och haft en härlig dag men vi valde istället att direkt gå till en tillbakaväntande färja. Så inom en minut satt vi på en färja som var på väg tillbaka till Battery Park. Och än en gång kunde vi njuta av vyerna över Frihetsgudinnan, Manhattans skyline och Brooklyn Bridge.

staten island ferry battery park frihetsgudinnan
Skylinne från Staten Island ferry

 

staten island ferry battery park frihetsgudinnan
Hamnen i Battery park

Säkerheten runt Frihetsgudinnan

Säkerheten i USA, New York och runt frihetsgudinnan har skärpt markant sedan den 11 september 2011. Fullt förståeligt! USA kör sitt mantra ”never forget” och detta är inte bara en slogan utan de kör hård bevakning. I East River och vid Hudson Rivers mynning cirkulerar kustbevakningen dygnet runt. De är tungt beväpnade. Även helikopter cirkulerar dygnet runt för att kunna röja eventuella hot.

Om du vill komma iland på Liberty Island är det bäst att gå in och läsa på Statue cruises för att se vad som är aktuellt just nu. I skrivande stund finns det inga möjligheter att åka upp i facklan, däremot i sockeln och i kronan. Om jag har förstått rätt krävs det pass för att komma upp och att personuppgifter på biljetten och i passet är identiska.

 

staten island ferry battery park frihetsgudinnan
Säkerheten och bevakningen kring Frihetsgudinnan

Läs mer om

 

You may also like

Kommentera