Stal jag madrassen eller räknas det som smitning?

För några nätter sedan hade vi en intressant liten upplevelse.

1. Maken hade flyttat till soffan för han hävdade att han inte fick plats i sängen tillsammans med Elis och mig.
2. Jag vaknar av att sängen och Mr Elis är dyblöta av kiss.
3. Elis hävdar att det inte är någon fara! Han höll i snoppen när han kissade.
4. Jag vrålar att det visst är fara! Han är inte utomhus, (inne sittkissar mammas pojke) utan i sängen…

Därefter tvingas jag dra av överdraget på bäddmadrassen och tvätta. Tvättmaskinen orkar knappt dra runt för det är så tungt och jag är rädd för att den ska braka. Lättad pustar jag ut när tömmer tvättmaskinen och trycker in åbäket i torktumlaren. DÄR, där krymper skiten!! 10cm på varje håll!! Sedan gick det minsann inte att få i någon bäddmadrass.

Lite sur för att de ändrat material och förhållningsregler till tvättandet av bäddmadrassen ringer jag till Sängjätten och är väldigt trevlig. Självklart ska jag komma in! Och nej, kvittot det hittar vi inte. Letat? Jo, jag har letat! Ja, jag kan leta lite till, men kommer nog ändå inte hitta det om jag inte ska sticka till tippen i Mörrum. Jaha, ja? Har ni kvitton i pärmar?? Så bra då.

Sedan får min bäddmadrass ett nytt överdrag och gubben ber mig leta lite till efter kvittot medan han stoppar madrassen i en säck. Då får jag lite beslutsångerst. Ska jag fråga om han vill ha betalt? Ska jag återkomma om jag inte hittar kvittot? Shit, hjälp!

– Ja, men tack så mkt då! Jag hör av mig om jag hittar kvittot…

Och han säger;
– Bra bra! Ja gör det.

Och jag går. Med min bäddmadrass med nytt överdrag. Och känner mig väldigt osäker på vad som hände… Om jag inte återkommer med kvitto. Kommer de att ringa mig då? Kommer de skicka räkning? Kommer de hem till mig på natten för att ta ”min” madrass? Eller än värre! Kommer de hemsöka mig för att jag inte kontrollerade om jag gjorde rätt för mig….??

You may also like

Kommentera