Sociala fredag och lördag…. Måste söndag bli tvättdag då?

Igår hann jag inte mer än landa i soffan förrän det ringde på dörren. Utanför stod två välklädda och snygga tjejer som tog mig med in till stan för att äta och dricka gott. Vinet rann ner väldigt lätt och det var gött att bara få sitta på ändan en stund och njuta av sällskap och mat. Trevlig underhållning hade vi också :o). Tack, ni goa tjejer!!

Idag drog jag och Elis oss till Lyckeby för att hälsa på mormor. Så härligt att träffa henne!! Samtidigt är det smärtsamt att konstatera hur åren går och att mormor faktiskt är gammal. 90 år om bara en månad… Vi blev bjudna på smörgås tårta och Elis drack alldeles för mycket läsk, men det får vara :o). Jag är glad att mormor har hållt sig så frisk som hon har och det är härligt att kunna prata bort en eftermiddag med henne och låta henne ta del av våra liv.

Mormor hade i dagarna varit på sjukhuset och träffat en trevlig ung gosse (läs; läkare). Han hade till en början pratat sakta och övertydligt så mormor hade berättat för honom att hon varken hörde dåligt eller var senil… Dagen efter hade hon hälsat på sin syster 93 år som nyss flyttat till ett äldreboende. Där hade de båda systrarna konstaterat att det var inget vidare trevligt boende. Det bodde ju bara en massa gamla människor där!! Dessutom satt de och halvsov hela dagarna, inte vidare talföra alls…. Att Ruth själv var äldst på boendet hörde absolut inte dit!!
Jag hoppas att jag blir som de där damerna! Pigga och nyfikna… Tar dagen för vad den är och accepterar att samhället förändras.

You may also like

1 comment

  1. Vilken härlig fredagskväll. Och en mysig lördag!
    Jag och barnen var hos min farmor och farfar på fika igår. Men de är inte så gamla än, 76 och 78. Men det märks speciellt på farmor att åldern börjar ta ut sin rätt. Vi får vara glada så länge vi har dom!

    Kram på dig

Kommentera