Smådjursfällor á la utomhuspedagogik

I höst har jag fått gå en kurs i utomhuspedagogik via jobbet. Hittills har vi träffats två gånger på Ihre naturskola och efter jul ska vi dit en tredje gång. Att komma till Ihre är i sig en underbar upplevelse! Lugnt, stilla och så mysigt. Vi har njutit de här två dagarna trots att vi faktiskt inte har haft jättetur med vädret. 
Vi har även hunnit med att praktisera en hel del samt laga mat utomhus. Att laga mat över öppen eld är avkopplande och så känns det väldigt sund med tanke på att man oftast lagar enkel mat med rena råvaror. På förskolan är vi redan igång med att laga mat utomhus och försöker att hinna med det lite ibland. Därför känns det extra roligt att få lite tips på hur man kan variera sig. Senast vi var i Ihre kokade vi soppa och bakade stompa på murikan. Enkelt, men underbart gott!!
Idag har jag och barnen gjort smådjursfällor. Elis var lyrisk och pratade konstant. Det ska bli väldigt spännande att gå ut i morgon och se om vi har lyckats fånga några små djur eller om vi kanske måste låta fällorna stå ett par dagar :o).
utomhuspedagogik, utomhusmatematik, utomhusmatte, smådjusfälla, smådjursfällor, potatisfälla, flastfälla, laga mat utomhus, murika, koka soppa ute, stompa, stompabröd

You may also like

2 comments

  1. Åhh!! Tack för påminnelsen!
    Så har jag också lagat mat en gång… om det var på gymnasiet eller högskolan. Måste nog googla lite ;o), hade varit jätteroligt att göra det igen.

Kommentera