Sjuka veckan…

Det är lördag idag, men ärligt talat vet jag inte riktigt vilken dag det känns som. Jag vabbade både ons- och torsdag och när jag återkom till jobbet igår kändes det som en måndag. Ja, och nu var det helg igen… Fast en helg när vi är ganska bundna till att ta det lugnt och vårda för Ture är fortfarande inte kry. 
Det känns lite jobbigt med den här sjukan nu. Ture håller på att hosta sig sönder och samma och i natt har han haft feber igen, sjätte dagen liksom. Men sakta med säkert börjar det nog bli lite bättre. Aptiten är dock fortfarande obefintlig och jag tycker att vår redan tunna kille blivit riktigt mager. Det enda han har ätit sista dagarna är godsaker och smoothie. Men det är inte ju inte så konstigt när han hostar sig nästan sönder och samman. 
Som om det inte vore nog med den här sjukan så fick vi ett erbjudande om att bli smittade med vattkoppor igår. Jag tycker att det hade varit väldigt skönt att få det överstökat på Ture också (de andra har redan haft det), men nu när stackarn är så sänkt har jag inte samvete till det. Dessutom får jag lärarkandidater i nästa vecka och de stannar fem veckor… då är det ju bra om jag själv är på jobbet ;o). Men åhh, hoppas det blir lite rundgång på de här kopporna så att vi kanske kan få dem om en sådär 5-6 veckor ;o)….
Som en liten motpol till alla perfekt fotograferade mellanmål i diverse bloggar visar jag idag upp ett helt vanligt mellanmål ;o). Ungarna lite på tvären på stolarna, ljusen på sned och pennburken står kvar på bordet eftersom ingen orkade städa bordet kliniskt innan det var fikadags. Men så är det… 

You may also like

4 comments

  1. Är det smidigare att "lura" på sitt barn vattkoppor så dem redan haft det? (ingen negativ fråga bara undrar) vet själv att då jag hade det som liten så har mamma berättat att jag satt typ i duschen hela tiden för då kliade det inte lika mycket men tyvärr så har jag atypisk hud också så jag har MASSOR med ärr ifrån då jag hade vattkoppor, tänk om mina barn får atopisk hud som man inte märker dörrens barnet är äldre också blir det samma sak för mitt barn som det blev för mig?

    1. Tja, det är nog en smaksak. Om jag hört rätt tror jag tom att det finns vaccin mot vattkoppor nu för tiden. Själv tror jag att sjukan blir lättare om barnet inte blivit för stort och det är nog därför jag gärna ser att även Ture blir smittad inom de närmsta åren. Dessutom är det inte så skoj om de blir sjuka ett par veckor och missar massor i skolan. Men detta är mina tankar ;o). Andra kanske resonerar annorlunda.

    1. Roligt att du gillar min smak :o). Jag köper mkt på Polarn och Pyret, men vi har även en hel del Me & I i garderoberna. Framför allt är jag ute efter färgglada kläder som är mjuka och sköna att leka i. Och som tål att lekas i. till stora tjejen är det lite svårare nu när hon är större så till henne handlar jag en del Lindex och Kappahl. Ja, Lindex har vi nog ganska mkt av här hemma också…

      Ha en skön söndag!

Kommentera