Sista dagen fördrevs…

Sista dagen av jullovet, sista dagen av 26 lediga dagar fördrevs. Vi sov länge medan barnen huserade på övervåningen och det var vi väl värda efter nattens bök och stök. En sista sen frukost och en pappa som trollade. En cykeltur till lekplatsen tillsammans med vilda, glada barn som fick kyliga händer. Lite fika, lite kylskåpsrensning, lite morfarbesök. Förberedelser inför veckan och dess första dag som för mig innebär planeringsdag. Jobbmailskoll och dokumentläsning av hur lärarstudenterna från den nya lärarutbildningen ska bedömmas. En dag som nästan väntats bort -i väntan på jobbvecka. Jullovets sista dag och inte ens en millimeter snö har ännu fallit. 
Tänk om den där vintern kunde komma snart! I fjol slet vi. Vi eldade det första vi gjorde på morgonen i ett kylslaget hus. Vi skottade snö på morgonen för att komma ut och ofta gick jag med barnen och syskonvagnen för jag vågade knappt ge mig ut på vägarna. Väl hemma igen skottade vi ofta en omgång till, bar in mer ved och om vi hade tur hade vi fotfarande glöd i spisen när vi kom in. Annars var det bara att börja om. Frusna fingrar och tår, ledsen liten Ture som var rädd för snön och oändligt många pulkåk…
I år kan jag räkna vedkorgarna jag burit på mina fingrar och tår än så länge. Visst, maken har visserligen burit en del också… Men ändå. Dubbdäck slits upp mot barmark och vinterplaggens rumpor och knän nöts mot sten och mark. 
Kanske blir det en vår istället?
Rita något med blyerts på en sockerbit. Släpp ner sockerbiten
 i ett glas med natten och lägg handen över. När blyertsen har
 lösts upp sitter motivet i din hand :o). 

You may also like

1 comment

Kommentera