Shopping på Sawgrass Mills och Outlets

sawgrass mills florida shopping

Shopping på Sawgrass Mills och Outlets http://www.simon.com/mall/sawgrass-mills/map

Shopping på Sawgrass Mills och Outlets

När vi var i Florida passade vi naturligtvis på att shoppa!! En eftermiddag for vi de tre milen till Sawgrass Mills, ett gigantiskt shoppingcenter med en del outlets utanför och ännu fler butiker i byggnaden. Sawgrass är så stort att de har färgkodat de olika sidorna för att man lättare ska kunna känns igen sig och hitta till bilen. Det är så galet stort så jag kan inte ens beskriva det. När man kör med bil sakta och snirklar sig runt byggnaden tar det säkert tio minuter att köra ett varv.
Här passade vi på att handla lite skor, spana på alla de vackra Lindt-kulorna och fnissa lite åt de som gjorde tandblekning i stråket så att alla som gick förbi kunde se. Men någon outlet tycker jag egentagen inte att det är. Priserna är höga här. Vill man fynda ska man äska sig till de riktiga outletsen!
Slutligen gick vi för att äta pizza på en finare resturang. Så mysigt att sitta där ute i skuggan och vila fötterna lite. Barnen fick målarbilder tillsammans med menyn och pennor så de var underhållna tills maten serverades. Amerikanarna är väldigt duktiga på att erbjuda barnen någon sysselsättning i väntan på maten och detta uppskattade jag väldigt mycket då väntan annars kan bli ganska lång och dryg för barnen. Vill ni kika in på Sawgrass
Under veckorna vi var i USA körde vi även in på ett antal outlets som Marshalls, TJ-Maxx och Pay Less. Outlets som plockar in kända märken och som de säljer ut ruggigt billigt. Sortimentet kan alltså skilja väldigt mycket mellan två butiker även om det är samma kedja. Vi fyndade kläder, badbrallor med superhjätar, flip-flops, klockor, leksaker, parfym och smink m.m. Matilda köpte många parfymer som här i Sverige ligger på mellan 5-900 kr. På Marshalls betalade hon cirka 90 kr. Ture  köpte dinousaurier i Aventserien och betalade en fjärdedel av priset mot hemma. Elis köpte dinousarieskelett som skulle grävas ut och byggas ihop för under hundralappen och jag fyndade massor :o). Kan inte förstå varför allt ska vara så dyrt i Sverige. Tänk om vi kunde fått in några riktigt bra outlets!

Mataffärerna

I livsmedelsbutikerna möttes vi av alla tårtor, bakelser och bakverk så snart vi kom in i butikerna. Det var inga dåliga bakverk heller! Det flödade med färg och ögongodis. Säkert lockande för många. Själv blev jag nästan äcklad eftersom det fanns så stora mängder och med vetskapen om att allt är så galet sött, mycket sötare och klibbigare än bakverken här hemma.
Det var otroligt svårt att hitta bröd som vi ville köpa. Allt var vitt, vitt…. ljust och utan fiber. När vi hittade bröd eller våfflor som det stor ”fibrer” på  så betydde det i princip att de hade ett litet frö i sig eller kanske var aningens ljusbrunt. Ingen större skillnad alltså. Fruktpriserna ska vi inte tala om heller… De var tokdyra!!
Poolhuset i Pompano Beach ; usa semester med barn florida miami, orlando key west hyra hus home away pool, key largo, interstate 95, us1 oversea highway, usa och religion, jesus, sawgrass mill amerikans shopping i usa marshalls, mat, kakor, äta

 

You may also like

Kommentera