Serietips- 3 svenska kriminalare

Serietips- 3 Svenska kriminalare

Vi svenskar är väldigt duktiga på att skapa både film och serier tycker jag. Vad gäller kriminargenern kan jag bli väldigt såld och frälst eller inte alls. Det beror mycket på karaktärerna och upplägget på serien. Jag vill få lära känna karaktärerna privat och inte bara få se dem i ”jobbsituationen” och jag vill även att avsnitten ska bygga på varandra. Ja, alltså fallen behöver inte vara över flera avsnitt men jag tycker inte om när avsnitten är så fristående så att man kan hoppa in när som helst i en serie och se ett fall och ett avsnitt och sedan göra uppehåll igen. Jag tycker om när karaktärerna utvecklas/vi får följa deras uppgång och eventuella fall…

Idag tipsar jag om tre serier som jag tycker har varit fenomenala! Två av dem kommer troligtvis komma tillbaka för ytterligare en säsong/säsonger, medan Falck är avslutad.

Serietips- 3 svenska kriminalare

Bron

En serie av SVT i samarbete med dansk TV. Poliserna Saga Norén och Martin Rohde tvingas samarbeta när ett mord sker på Öresundsbron. Själva mordet är inte det som gör serien enligt mig, snarare skådespelartalangerna. Saga är lätt autistiskt och ger oss många leenden med henne härliga personlighet och sina samarbetssvårigheter. Martin å andra sidan har sitt bagage med sig och ett privatliv som inte är helt lätt.

Tre säsonger har sänts och en fjärde är på gång till 2018.

 

Serietips svenska kriminalare

Johan Falk

Serien som handlar om Johan Falk en kriminalpolis kom redan 1999 som tre fristående filmer. Mellan 2009-2015 kom det tre säsonger med totalt 20 avsnitt.

Vi får följa Jakob Eklund i rollen som Johan. Han jobbar som kriminalare i de tre första filmerna och i följande avsnitt i GSI- gruppen för särskilda insatser i Göteborg. Under ledning av Patrik Agrell (Mikael Tornving) och med hjälpa av infiltratören ”Lisa” (Joel Kinnaman) använder gruppen ibland lite tveksamma metoder för att bekämpa brottsligheten.

Om man inte har sett Johan Falk… Då har man missat något stort!

 

Serietips svenska kriminalare

Innan vi dör

SVT:s senaste kriminalare som gått nu under våren 2017. 10 avnitt. Men de har redan börjat att arbeta på en fortsättning.

Polisen Hanna (Marie Richardsson) dras in i ett kriminellt drama efter att hennes kollega och älskare Sven kidnappats. För att närma sig en lösning av fallet tvingas Hanna samarbeta med sin son hon tappat kontakten med efter att hon själv arresterat honom för droginnehav och försäljning. Mycket känslor och många samvetskval får karaktärerna brottas av. Sonen Chippen befinner sig strax i en härva av organiserad brottslighet och som infiltratör åt sin egen mor.

Spännande serie med mycket hjärta <3!

 

Vill du se fler kriminalare kan jag tipsa om ”Anna Pil”. Mer om den serien kan du läsa på min samlingssida HÄR.

You may also like

Kommentera