Santa Maria valverde i Valpolicella, Italien

valpollicella, maria valverde

santa maria valverde i Valpolicella, Italien

Santa Maria valverde i Valpolicella, Italien

När vi besökte Le Bignele, vingården i Valpolicella tipsade Sylvia om en vacker utsiktsplats. När vi stod på Sylvias vingård kunde vi i fjärran över alla vindruveodling skönja ett berget Castelon med en kyrka  toppen. Tydligen skulle det vara väldigt vackert att blicka ut från denna plats.

Efter att vi gått rundturen på vingården och smakat på vinerna tänkte vi att vi kunde ta en liten tur upp på berget. Det var en smal och snirklig väg. Men som Sylvia sa; ”om ni inte kör en stor bil fixar ni det” ;o). Och vi körde ju vara en mellanstor bil så det fungerade bra.

santa maria valverde i Valpolicella, Italien

Det var en lite annorlunda upplevelse att kliva in på en italiensk kyrkogård. Visst fanns där även gravar grävda i marken som vi är vana vid. Men på Santa Maria valverde fanns det mest minnesplatser. Alla gravplatser och minnesplatser var försedda med fotografier av de döda och det kändes faktiskt lite kusligt. Barnen fastnade särskilt vi de gravplatser som hade fotografier på barn. Vi förundrades också över att de flesta som var begravda här på Sant Maria valverde hade blivit väldigt gamla. De flesta mellan 80-90 år. Hur kommer det sig att det verkar som att de flesta blir väldigt gamla?Ja, det ledde till lite diskussioner om levnadsstil och stress och miljö med barnen. Efter att ha kikat även lite på den fantastiska vyn över Valpolicella och knäppt ett par bilder hoppade vi i bilden och körde tillbaka. santa maria valverde i Valpolicella, Italien

You may also like

Kommentera