Rotfruktsoppa med lax (fläsk)

kålrotssoppa, laxsoppa, soppa med stekt fläsk i, höstsoppa, vintersoppa, lyxig soppa, bjudsoppa

 I helgen har vi ätit mustig och härligt mjuk soppa. Nu är jag verkligen kass på recept men jag stekte lite lök, slängde på hackade morötter och lite mjöl att reda med. Sedan hällde jag på 1½liten vatten, lade i sex hackade potatisar och småskuren kålrot tillsammans med lite svartpepparkorn, kryddpeppar och ett par buljongtärningar.

När allt kokat sig mjukt hällde jag på ett par deciliter grädde och tog av soppan från plattan. Den tärnade laxen lade jag i och den blev färdig på en minut. Vill man kan man byta ut laxen mot tärnat fläsk och det blir en  helt annan soppa då, men otroligt god. Denna gång fick soppan ha hela bitar i sig, men ibland tycker jag annars att det är gott att mixa till en slät soppa.

You may also like

1 comment

Kommentera