Rockefellercenter och Top of the rock

Rockefellercenter och Top of the rock
Rockefellercenter och Top of the rock
Radio city teater i Rockefeller

Rockefellecenter och Top of the rock

Rockefellercenter med Top of the rock högst upp- byggnaden som ligger mellan 5th och 6th avenue i höjd med 50th street och som har allt. Teater, isbana, mataffärer, restauranger och kontor. Name it!!

 

Men vi sökte oss till Rockefellercenter för att åka upp till ”Top of the rock”. Vi ville kunna blicka ut över staden och se de härliga vyerna. Från East river till Hudson river- och från Central park i norr till Empire state building i söder.

 

Rockefellercenter och Top of the rock
Vyn över downtown Manhattan och Empire state building

 

Att åka upp till Top of the rock

För att åka upp till Top of the rock behövde vi köpa biljetter. Vi orkade inte greja med att förköpa biljetter så vi köpte i en automat direkt i Rockefeller center. Smidigt och enkelt! Men om man behöver personlig service finns även det. Vi var ganska tidigt på plats, kanske runt 10-11. Jag kan tänka mig att kön blir längre framåt dagen och om man vill undvika lång väntan ska man nog satsa på att komma på förmiddagen. Vill du förköpa biljetter kan du göra det direkt på Rockefellers hemsida.

En gång i halvtimman släppte säkerhetsvakterna in en grupp människor till säkerhetskontrollen och därefter fick vi åka upp. På vägen upp fanns det även möjlighet att bli fotograferad på den klassiska och välkända ”balken” som byggarbetarna satt på när Rockefeller byggdes. Vi hoppade över det och åkte upp till tippen istället.

 

Väl uppe på Top of the rock fanns det möjlighet att blicka ut över New York i tre olika plan. De flesta stannar på första planet direkt- strunta i det och börja högst upp! Överst har ni fri utsikt utan glasrutor och får en fantastisk vy över NYC.

 

Rockefellercenter och Top of the rock
Selfie från Top of the rock såklart :o)!!
Rockefellercenter och Top of the rock
Manhattan från Top of the rock, vilken utsikt!

 

Rockefeller som shoppingcenter, arbetsplats och för nöjes skull

När vi kände oss nöjda med att blicka ut över den stora staden åkte vi ner i Rockefeller center igen. Väl nere strosade vi bland butikerna och restaurangerna. Vi fick bland annat se hur affärsmännen på väg från restaurangerna passade på att få skorna putsade innan de återgick till arbetet. Så passade vi på att ta en egen liten ”turistbild” framför en tapetserad vägg med arbetarna som en gång byggde denna stora byggnad.

Rockefellercenter och Top of the rock
Perfekt att kunna få skorna putsade på lunchen.

 

Rockefellercenter och Top of the rock
Matilda framför den klassiska bilden från när Rockefeller center byggdes

 

Läs mer om New York

You may also like

Kommentera