Rockaway beach i Queens – lär dig surfa i New York

Rockaway beach i Queens – lär dig surfa i New York

Vit sand som sträcker sig flera kilometrar längs kusten. Stora rejäla vågor och sol. Sol, sol! Vilket härligt ställe. För den som surfar eller vill lära sig är Rockaway beach det perfekta stället. Här finns surfkurser för rimliga priser året runt. Eller om du hellre vill hyra en surfbräda kostar det ungefär 35 dollar för en halvdag och 50 för en heldag. På den här sidan kan du se Rockaway live i livecam och också få uppgifter om vattentemp, vågor m.m.

 

Rockaway beach Queens

Rockaway beach Queens

 

Rockaway beach i september

 

Dagen vi åkte ner till Rockaway beach i Queens var det 28 grader varmt och solen strålade. Ändå var det bara några få strandbesökare förutom surfarna. Vi antog att det var för att ”sommaren var över” för lokalbefolkningen. Trots hettan var det flera stycken som cyklade förbi på boardwalken med stora jackor på.

 

Rockaway beach Queens
Stranden

 

Boardwalken

Vill du bara promenera och njuta av havsluften och den underbara utsikten går det fin fint. Ovanför stranden går den breda boardwalken längs hela den långa stranden. Många både springer och cyklar där och vill du pausa en stund finns det gott om bänkar utplacerade.

 

Rockaway beach Queens New york

Rockaway beach Queens New york surfa

Området

Som ni ser på bilderna är många av husen nybyggda. Detta är en följd efter orkanen Sandy som drog över Rockaway beach 2012. Mycket totalförstördes och och de sista åren har allt behövts byggas upp på nytt. Nu är det alltså nytt och fräsch, men så tragiskt när naturkatastrofer slår både liv och bostäder i spillror.

 

Rockaway beach Queens New york surfa

 

Att ta sig till Rockaway beach

Det är enkelt att ta sig till Rockaway beach. Hoppa på tunnelbanans A-linje och åk raka spåret ner till stranden. A-linjen går från Upper West side, genom Brooklyn och ner förbi flyglasten JFK till du kommer fram till Rockaway. Åker du från Manhattan tar det ca 50 minuter. Kan inte bli lättare ;o).

 

Rockaway beach Queens New york surfa
Tunnelbanan i Rockaway beach

 

Läs mer:

 

You may also like

Kommentera