Rabarber och Jordgubbar i kräm, sylt och paj

Här har det bakats och syltats. Det har saftats också men det i form av fläder. 
Rabarberpaj
För att väga upp rabarberbernas syra gjorde jag en söt och knäckig deg som jag lade över rabarberna och jordgubbarna. 
500 gr rabarber
500 gr jordgubbar
2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krmvaniljsocker
125 gr smör
½ dl vispgrädde
½ dl sirap
– Smält ihop smör och sirap i en gryta. Blanda med övriga ingredienser och bre ut över sockrade rabarber och jordgubbar. 
– Baka av under ca 40 minuter i 150 grader. 
Rabarber- och jordgubbssylt
500 gr jordgubbar (ca 1 liter)
500 gr rabarber (ca 3 kraftiga)
3 tsk vaniljsocker
0,5 kg syltsocker
– Koka upp och sjud i ca en kvart. Skumma av och häll på rena burkar. 
Jag föredrar att frysa sylten.

You may also like

3 kommentarer

Kommentera