Här har det bakats och syltats. Det har saftats också men det i form av fläder.
Rabarberpaj
För att väga upp rabarberbernas syra gjorde jag en söt och knäckig deg som jag lade över rabarberna och jordgubbarna.
500 gr rabarber
500 gr jordgubbar
2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krmvaniljsocker
125 gr smör
½ dl vispgrädde
½ dl sirap
– Smält ihop smör och sirap i en gryta. Blanda med övriga ingredienser och bre ut över sockrade rabarber och jordgubbar.
– Baka av under ca 40 minuter i 150 grader.
Rabarber- och jordgubbssylt
500 gr jordgubbar (ca 1 liter)
500 gr rabarber (ca 3 kraftiga)
3 tsk vaniljsocker
0,5 kg syltsocker
– Koka upp och sjud i ca en kvart. Skumma av och häll på rena burkar.
Jag föredrar att frysa sylten.
3 comments
Ja, gör det :o), det var super!. Men sockra rabarber mycket ;o).
Var gärna med i mina olika tävlingar 🙂 Enda kravet är att gilla på facebook, enkelt va? 🙂
http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html
Om länken krånglar så gå in på min blogg och kika under kategorin TÄVLINGAR. Ha en fortsatt trevlig dag!
Tack för tipset, pajen ska jag absolut testa! 🙂