Promenera över Kedjebron och upp på Gellertberget för en underbar utsikt

Promenera över Kedjebron och upp på Gellertberget för en underbar utsikt

Att promenera över kedjebron verkar vara en klassiker när man befinner sig. Liksom att klättra upp på den och ta ett par bilder :o). Vi hängde på den trenden och promenerade iväg. Jag har nog inte skrivit att vi hade galet fint väder när vi var iväg, men det hade vi. Det var ca 25 grader varmt och så skönt. Kändes som högsommarvärmen för oss svenskar.

Kedjebron var så vacker som alla de bilder vi sett. Utsikten likaså! Budapest är byggt på båda sidor om Donau där västra sidan kallas Buda och östra sidan Pest. För att binda ihop de båda sidorna går det många vackra broar över Donau och när vi stod på Kedjebron fick vi fin utsikt över andra broar och alla de flodbåtar som går på Donau.

 

 

Budasidan

Första vyn som mötte oss på Budasidan var detta veckar hus som var uthugget i Gellertberget. Vilket arbete!

 

Ett litet hus som är utmejslat i Gellertberget på Budasidan.
Ett litet hus som är utmejslat i Gellertberget på Budasidan.

 

Gellertberget

Direkt efter Kedjebron möttes vi av Gellertbadet och Gellertberget. Gellertbadet är ett gammalt väldigt känt och berömt termalbad, men då vi redan besökt Szechenyibadet hoppade vi detta. Istället valde vi att fortsätta promenaden uppför Gellertberget för att kunna njuta av utsikten över Kedjebron och Donau.

Väl uppe möttes vi av denna fantastiska vy!

 

Vilken bro! Kedjebron visar att en bro kan vara mer än en passage – denna är ju ett riktigt konstverk. När de gula spårvagnarna passerar i förgrunden blir man nästan förälskad. Så vackert!

 

Promenera över kedjebron och upp på Gellertberget för en underbar utsikt

 

Saluhallen

Tillbaka på Pestsidan strosade vi förbi den saluhallen som håller till i detta vackra hus. Titta, så vackert. De gigantiska fönsteran bidrog till ett vackert ljusinsläpp. Ungrarna kan sina saker, de vet hur man ska bygga pampiga byggnader som nästan får en att tappa andan.

 

Promenera över kedjebron och upp på Gellertberget för en underbar utsikt
Saluhallen ligger precis innan Kedjebron på Pestsidan

Mer om Budapest:

You may also like

Kommentera