Poolhuset i Pompano Beach

hyra hus miami florida

 Poolhuset i Pompano Beach

Tänkte att jag skulle försöka att få upp några av alla de bilder vi tog under våra veckor i USA :o). Vi börjar men några från vårt första boende i Pompano Beach. Vi hade valt att flyga till Fort Lauderdale för att slippa att landa i Miami och även att bo lite norr om Miami för att komma lite utanför det mest ”hektiska” och galna. Ibland är vi kloka ;o).

Boendet hade en jättehärlig tempererad pool som både vi och barnen älskade! Det var så skönt att kunna svalka sig både på morgonen och kvällen.

pompano beach strandhus

 Lite jet-laggade första veckan var det lätt att hoppa ur sängen klockan 06 varje morgon och alla morgnar utom en möttes vi av fantastiska soluppgångar. Ett underbart ljus och det tillsammans med värmen var så härligt. Den andra morgonen vaknade vi av ett hiskeligt oväder… Det blixtrade på himlen HELA tiden. Blixten slog verkligen ner var tionde sekund och det var helt galet! Sedan kom regnet och det regnade tokmycket. Barnen rusade ut och det var ungefär som att ställa sig i duschen :o). Det kom så mycket och fort så det var nästan så att vattnet forsade in. Sedan slutade det tvärt och så var det plötsligt dag, sol och supervarmt igen. Att vädret kan växla fort och tokigt fick vi känna på denna morgonen.

 

 

 Våra nio dagar i Miami var verkligen tokvarma!! När vi vaknade på morgonen var det ca 24 grader varmt och ganska fuktigt i luften. Under dagen kröp temperaturen upp rejält och som mest tror jag att vi hade 38 grader. Under kvällen sjönk tempen igen och kvällarna var verkligen ljuvliga!

 

I trädgården hade vi förutom poolen en jacuzzi. Lite avigt att krypa ner i ett varmt bad, men vi fick ju testa badet förstås. Vi hade också en liten tvättstuga i poolhuset. Måste säga att det har aldrig känts som så angenämt att tvätta som när man kunde ligga lite i poolen, sippa lite vin och så slänga in en tvätt i tumlaren däremellan ;o). Tvättmaskinen var toppen! Den rymde verkligen massor, tvättade snabbt och effektivt på max 30 min och sedan var det klart. Hade man glömt att lägga i något kunde man öppna luckan när som helst och bara pluppa i. Kan inte förstå varför våra svenska maskiner tar så lite tvätt och sedan tvättar i evigheter efter att ha upplevt de amerikanska.

När vi hyrde huset blev vi informerade om att det bodde ”en ensam man” i en stuga på tomten, men även att han reste ofta och sällan var hemma. Men om/när han väl var hemma skulle trädgården delas med honom. Ha, ha! Riktigt så var väl inte fallet :o). Det bodde ett par i halva huset (med egen ingång)! Nu visade det sig att det var ett urgulligt par som verkligen var hur söta och snälla som helst. De lånade ut så mycket badleksaker åt barnen och gav oss tips och råd inför våra utflykter. Så här i efterhand känner vi oss lyckliga som fick lära känna det här paret och vi hade verkligen jättetrevligt de kvällar vi umgicks.

pompano beach strandhus

 

 

You may also like

3 comments

  1. Vart hittade ni huset nånstans? Vi är en familj som ska åka till Florida nästa år och vill gärna hyra hus.

    1. Hej hej, förlåt för sent svar :o). Vi bokar allra oftast via Airbnb. Vi försöker att välja hus från verifierade uthyrare med många positiva omdömen och hittills har vi bara haft tur. Fantastisk boenden har vi hamnat på. I detta inlägg kan du läsa lite mer om Airbnb och om du registrerar dig via min länk där får du även en bra rabatt på din första bokning. http://frun.se/hyra-lagenhet-italien-gardasjon/

Kommentera