Pompano beach, det äldre bostadsområdet med ”beachhouses”.

pompano beach delry

Pompano beach

Här kommer två små videosnuttar som Matilda filmade från bilen. Hon filmade sista biten hem till ”vårt hus” som vi bodde i i Pompano beach. Huset låg i det lite äldre området som byggdes på -80 talet och då kallade man de här husen för ”beachhouse”. Det är lite roltigt att kika på filmerna och tänka tillbaka. I södra Florida och i Miamiområdet är det vanligt med stora bilar. Nu pratar vi om de där gigantiska och höga chevorna som rymmer fem personer som en vanlig bil och så har de ett gigantiskt flak därbak. När vi veckan efter körde norrut i Florida och upp till Orlando märkte vi stor skillnad på vilka bilar som var norm hos den vanliga familjen. Där var det mer vanligt med personbilar i samma stil som vi har här hemma i Sverige. Att döma av livsstilen många levde i södre Florida och relatera till bilarna de körde drar jag slutsatsen att bilen är en statuspryl.

pompano beach delry

Strukturen

Det är också roligt att se vägar, hus, soptunnor och el är arrangerat. Det är inte alls samma ordning som här hemma på elen bland annat. I Florida var den till största del luftburen och det var ett väldigt trassel i vissa elstolpar. Likaså gick det bra att ställa ut en soffa bredvid soptunnan om man önskade få den slängd. Vi såg mycket roligt när vi körde.

Vårt kvarter, men ändå inte

En kväll hade vi av misstag ställt in GPS:en fel och hamnade i ett liknande område som vårt men tre kilometer bort. I det området bodde det bara mörkhyade människor och klimatet i området var så olikt ”vårt” trots att det ändå såg likadant ut. I detta kvarter stod det fem- sex bilar utanför varje hus, musiken dånade ut ur hus och bilar… Folk stod och rökte, dansade. Det var många grupperingar där de skrattade och hade roligt tillsammans. Fönsterna stod öppna och det skrattades och skreks om vart annat. Även i trädgårdarna såg det annorlunda ut. Så mycket grejer.

 

You may also like

Kommentera