Planer och mål för 2017 – Mina tankar om resa, renovering oh fotografering.

Planer och mål 2017

I söndags skrev jag att jag under måndagen skulle bjuda lite på mina tankar och planer inför 2017. Men livet kom emellan. Ni vet säkert hur det är. Jobb… Måndagskvällen spenderade jag på föreläsning till kl 21, tisdagen var det fotboll på kvällen och efter det öppet hus på Thoréns högstadium till 20.15. Onsdagen bjöd på gitarrträning och somna i soffan ;o). Men idag torsdag…se då har jag vaknat till.

Jag är inte mycket för att sätta upp stora mål som tvingar på mig en massa måsten. Det får mig bara att känna mig stressad och så får jag massa ångrest när jag inte hunnit med det jag planerat. Så därför kör jag oftast och hellre på att det får bli lite som det blir. Men jag har ändå några önskningar som jag hoppas på att hinna med under 2017.

planer mål 2017 Italien venedig gardasjön

1. Att åka på semester till Italien

Detta mål är redan inbokat och jag tror att Matilda sa igår att det var 135 dagar tills vi åker. 12 åringen har koll! Och hon längtar. Flyget är bokat och likaså boendet. Vi kommer att bo vid underbara Gardasjön och utgå därifrån. Självklart kommer vi att besöka Venedig och jag ser verkligen fram emot en vecka med familjen och massa äventyr! Ska bli så roligt <3!

 

planer mål 2017 bygga altan amerikans stil porch

2. Bygga en altan

Vi har en superhärlig altan på baksidan av vårt hus. Det är en öppen altan med tak och den ligger i nordöst läge. Om man tar frukost där är det soligt och härligt fram tills strax innan 12. Är det heta sommardagar är den sval och skön på eftermiddagarna och tidiga kvällar. Vi har verkligen spenderat mycket tid på altanen. Särskilt efter att vi bytte ut matbordet mot en soffgrupp. Den kan du kika på HÄR.

Varför behöver vi då en altan till ;o)? Jo, vi saknar eftermiddagssol under våren och även soliga sena kvällar. Därför funderar vi på att bygga en smalare altan i söderläge, längs vår andra kortsida. Planen är då att öppna upp vårt sovrumsfönster för att sätta en altandörr där och sedan bygga en öppen smalare, altan med valvat tak. Lite amerikansk porch/ verandastil tänker jag mig.

Bygganmälan är inskickad till kommunen och vi får se hur detta landar. Mannen som har renoverat och gjort mycket/massor i både detta och vårt tidigare hus säger att han inte vill bygga. Så om den här altanen ska bli verklighet kommer det att behövas hantverkare. Vi får se tiden an och se om vi kan få några bra anbud. Än har jag inte begärt in några, men det är kanske dags att börja fundera på det.

 

mål planer 2017

3. Toaletten på övervåningen

Vi har en liten skruttig toalett på övervåningen. Kan tänka mig att den är någonstans mellan 3-4 kvadratmeter. De som inredde den här på åttiotalet tänkte nog inte så mycket när de gjorde i ordnings den. Planen är att lägga ny matta på golvet och sätta vid liggande panel på väggarna. Vi behöver även investera i nytt porslin och bra förvaring längst in. Tanken är att Matilda och Elis som bor där uppe ska kunna ha en del toalettartiklar upp. Det svåra tycker jag är belysningen. Toaletten har inget fönster, men jag vill ändå att det ska bli bra belysning så att man ser att både sminka och fixa sig. Detta kommer bli en utmaning. Maken har kikat lite på golv vet jag och panel är inte så svårt att välja, men sedan kommer det få bli lite butiksbesök. Vi kommer även att behöva hantverkare för att lägga golvet.

 

4. Fotoutmaning 52 veckor

Att sätta personliga mål eller utvecklingsmål för fotografi finns det dessvärre inte mycket tid på. Känner att det skulle stressa mig alldeles för mycket då kvällar och även helger spenderas med att hjälpa barnen med deras skolarbete och aktiviteter. De går alla tre i skolan nu och befinner sig på olika nivåer vad gäller skolarbete. Men jag känner att jag både vill hjälpa och stötta dem och att barnen behöver mycket tid för att lära sig att strukturera och organisera sitt lärande. De behöver hjälp till att skapa ”ordning och reda” samt rutiner för att ta ansvar.

MEN jag vill fotografera! En mellanväg är därför att försöka blogga lite lagom. Då slår jag två flugor i en smäll- jag håller mitt fotograferande lite igång och så dokumenteras barnens barndom lite grand.

Så har jag antagit en utmaning som dök upp i en fotogrupp jag är medlem i. 52 utmaningar under ett år, alltså en varje vecka. Dessa bilder har angivna teman och jag kommer även att blogga utmatningsbilden på söndagar. Ska bli så skoj!

Detta var mina planer och mål för 2017. Har du önskemål om vad 2017 ska bjuda på? Vad du vill ska hända under året?

You may also like

Kommentera