Hemmadag i byn med pizza på Stari Ribar och nattbad i poolen

Hemmadag i byn med pizza på Stari Ribar och nattbad i poolen

Som rubriken lyder…

Efter att ha kört ett par dagar genom Europa var vi lite sugna på bil. Dessutom råkade Elis få feber. Han hade varit galet förkyld hela nerresan och vi fasade lite varje dag att han skulle bli sjuk. Men han klarade sig under resan och ett par dagar i Kroatien. Sedan kom febern. Själv hade jag migrän tre dagar i rad och fastän jag medicinerade ganska rejält och bet ihop ett par förmiddagar däckade jag totalt på eftermiddagarna och sov bort ett par timmar.

Dessa dagar var poolen guld värd! Trots att vi inte gjorde så mycket kändes det inte som att dagarna bara ”slösades bort”. Vi kunde ju faktiskt ligga i solstolarna och ha det gött och njuta av poolen. Fördelen med vårt boende och tillgången till poolen var även att vi kunde välja om en skulle placera solstolen i solen eller i skygga. Väldigt behagligt.

 

Hemmadag i byn med pizza på Stari Ribar och nattbad i poolen
Vissa skrattar lite åt min nätta lilla medicinnecessär. Men när de sedan behöver något som jag kan trolla fram… Då inser alla att det inte är så dumt att jag har med mig ett tjog tablettaskar, sprayer och andra medikamenter ;o).

 

Liznjan – mer än sol och bad

Även om vi mest solade, badade och åt när vi befann oss i Liznjan fanns det faktiskt mer att göra. Om vi hade varit sugna på att prova lokala olivoljor och viner hade möjligheten funnits.

Vi passade i alla fall på att lukta lite på alla gigantiska lavendlar. Så fint med en hel uppfart som kantades av detta blå hav.

 

Hemmadag i byn med pizza på Stari Ribar och nattbad i poolen

rovinj kamenjak liznjan istrien

 

Lokala fruktodlaren

Att köpa lokalt odlad frukt var lätt. Vid vart varannan gård fanns det gårdsförsäljning av frukt och bär. Vid vår lilla strand stod denna mannen varje dag och sålde hemodlade grödor. Såg så fint och gott ut när han hade plockat upp sitt stånd. Dessvärre glömde jag att fotografera det.

 

 

Pizza från Stari Ribar

Vi hade även turen att vårt boende var placerat endast hundra meter från ett par pizzerior. Guldkornet hette Stari Ribar. För blott ett par tior kunde vi köpa galet goda pizzor. Så goda att vi enade kom överens om att vi faktiskt inte ätit bättre. Ture- vår lilla ostman hittade också en ostpiazza med fyra sorters ost på. Vilken lycka!

 

 

Hur avslutar man bäst en dag i Kroatien då?

Nedan ser ni svaret!! Kall god dryck vid poolen och ett nattdopp. Enligt barnen var det så mycket coolare att bada i mörkret med belysningen tänd ;o).

 

 

Mer från vår roadtrip

You may also like

Kommentera