Pizza eller tilltuggsbröd gjord på smördeg.

För ett tag sedan bloggade Lisa om pizza på smördeg och det lät så gott så jag var tvungen att testa. Jag älskar smördegens lätta och frasiga konsistens och precis som jag anade så blev det mycket gott. Antingen kan man äta det som pizza, eller som ett tilltugg till grillat etc. 
Recept
  • Smördeg köpt i kyldisken eller hemgjord. Ett stort ark smördeg räcker då antingen till två personer som pizza eller ca 5-6 personer som tilltugg. Lägg på plåt och vik upp kanterna så att fyllningen hålls på plats. 
  • Blanda 2 dl Creme Fraiche och en äggula och bred på botten. 
  • Lägg på lufttorkad skinka i små bitar. 
  • Lägg på skivade tomater och någon god ost. 
  • Något grönt som ex basilika hade varit gott att ha på, men det saknade vi i stugan. 

In i ugnen i 210 grader ca 20 minuter. 
Nästa gång tänker jag göra en vuxenvariant med smakrik ost och oliver, kanske soltorkade tomater och inlagda vitlökar. Det ser jag verkligen fram emot. 
pizza eller tilltugg / apertif gjort på smördeg

You may also like

2 kommentarer

  1. Perfekt att jag hittade det här receptet när affären ligger 2mil bort, och vi vill ha något gott fast kylen i stugan börjar bli tom : )

Kommentera