Pavlova med hemlagad lemoncurd i till skolavslutningen. Recept utlovas!

Pavlova med hemlagad lemoncurd i till skolavslutningen pavlova  pavlovatårta lemoncurd sommartårta skolavslutningstårta midsommartårta

Pavlova med hemlagad lemoncurd i till skolavslutningen

När skolan är slut och sommarlovet tar vid måste man naturligtvis fira med tårta!! Det hör liksom ihop- sommarlov och tårta. Glädjen är ju i regel väldigt stor denna dag.
I fjol gjorde jag en mandelbotten med flädermousse och jordgubbsgelé på. Moussetårtor tycker jag är roliga att göra och dessutom älskar mina barn dem. I år stod vi utan kök… Vi har rivit ut alltihop. Matbordet står under trappan i vardagsrummet och allt porslin och glas står uppställt här och var där vi har plats. Så just nu lever vi på Mac Donaldsmat, micropizza och enkel mat som man kan tillaga på de två kokplattorna som vi har ståendes på altanen. Så i år kände jag att det fick bli något lätt. Då kom jag att tänka på Sigrid som gjorde en pavlovatårta i ”Årets mästerkock”… Fast eftersom spisen stod urkopplad och mitt på golvet köpte jag lite marängbottnar och så vispade jag upp grädde. Lemoncurden hade jag gjort två kvällar före inne hos min granne på hennes spis. Sedan förvarade jag den på burk i kylskåpet tills det var dags att lägga ihop tårtorna.
På skolavslutningsdagen lade jag ihop tårtorna strax innan servering. Jag lade ihop dem i den här ordningen; marängbotten, grädde, lemoncurd, marängbotten, grädde och så sist lite jordgubbar.

Receptet på Lemoncurd om ni är sugna att laga er egen.

Ingredienser:
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • saften från 2 citroner
Sjud 3 ägg, 3 dl socker och saften från 2 citroner tills det tjocknar. Tänk på att antingen ha alla råvaror kalla eller rumstempererade. Har de olika temperatur kan det bli soppa…
Tag sedan från plattan och smält ner 75 gram smör. Klart!
Denna sats räcker till två pavlovatårtor. Själv gjorde jag dubbel sats eftersom jag var lite osäker så nu har jag massa kvar i kylen ;o)….

 

You may also like

2 comments

Kommentera