Pampig utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz vid vårt stopp i Dresden

Pampig utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz – Dresden

När vi lämnat Prag hade vi en ganska kort körsträcka för att komma över till Tyskland. Då vi kom österifrån ville vi passa på att ta en bensträckare och uppleva Bastei i Sachsiska Schweiz. Det var lätt att hitta, neka problemas. Likaså var det lätt att parkera, inte mycket bilar.

En liten kort promenad så var vi där. Vi hann även få höra lite spelmansmusik på vägen.

 

Pampig utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz - Dresden

Pampig utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz - Dresden
 

Sachsiska Schweiz

Sachsiska Schweiz är en väldigt stor nationalpark som sträcker sig båda sidor om gränsen Tyskland/Tjeckien. Vilken sida som är bäst att uppleva och vandra i har jag ingen aning om. Men om man är intresserad av att vandra och klättra i klippiga bergen måste detta vara en dröm då det finns 400 km vandringsleder och 50 km cykelstigar. Det finns alltså lite att välja på.

 

Pampig utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz - Dresden

 

Floden Elbe

Sachsiska Schweiz delas av utav floden Elbe. Slingrande och bred delar den av de stora sandklipporna. Det är en maffig utsikt när vi står där uppe. Dessutom är den ena utsiktsplatsen (den till höger på bilden nedan) avstängd. Sandklippan har blivit för ostadig och det är risk för ras. Bästa att lyda! Inte vill man rasa alla de här metrarna ner.

 

utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz - Dresden

 

Bron då? Vilket syfte har den tjänat?

Eftersom bron inte har någon fortsättningen utan slutar ganska tvärt väcks tanken om vad den har tjänat för syfte och varför den byggdes… Ja, det verkar inte finnas något syfte egentligen. Inte mer än att det byggdes en bro för att koppla samman några av de högsta basteierna så att man skulle kunna ta sig en promenad mellan dem och njuta av de fantastiska vyerna.

Ja, om det är ett dåligt eller bra syfte är ju faktiskt en smaksak… Jag tycker att det är en galet fin bro, pampig och smälter in bra i landskapet. Så why not liksom?

 

utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz - Dresden

utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz - Dresden

utsikt över Bastei i Sachsiska Schweiz - Dresden

 

Kväll i Dresden med dönerkebab och stadsvandring.

Efter att ha upptäckt Bastei i de Sachsiska Schweiz drog vi oss närmare Dresden för vår övernattning. Där bjöd kvällen på en liten stadsvandring och så en galet god dönerkebab. Måste testa det här med rödkål i kebaben hemma alltså. Det är ju så gott med syran. Så, slutet gott allting gott. Är magarna mätta är liksom allting lite lättare. Då är alla nöjda och glada.

 

 

Mer från vår roadtrip

You may also like

Kommentera