Östersjöfestivalen, karnevalståg, lilla songcontest m.m

Varje sommar förvandlas hela vår stad under tre dagar. Det händer något i varje liten vrå och aktiviteten råder dygnet runt, både på land och i sjön… och jag älskar verkligen det! Evangemanget kallas Östersjöfestivalen och det är verkligen storslaget. Det finns aktiviteter för alla åldrar. 
I år kickade Kent igång festivalen på torget, men vi var inte och kikade. Inte heller på torsdagen åkte vi in eftersom regnet var så ihållande. Men fredag och lördag har vi haft riktigt goa dagar i stan! I går fredag tog vi tuff-tuff-tåget in till stan för att hoppa i hoppborgarna, åka supersnabba båtar, lyssna till P4:s sändning på torget och Linda Bentzing som uppträdde, karurellåk m.m. Som avslutning på dagen kikade vi på karnevalståget som gick genom hela stan. Tildan tyckte absolut bäst om fjädertjejerna och de efterföljande som dansade magdans, Ture gillade traktorerna och motorcykelpoliserna bäst och Elis gillade nog polisen som gick ner på knä och hälsade på honom lite extra mycket. Själv tyckte jag att Narniaemsembeln var absolut bäst med sina sminkningar och förklädnader. Även på hemvägen åkte vi tuff-tuff–tåget hem till Kvantum och de här tågresorna är det absolut bästa med hela festivalen enligt mina barn :o). 
Lördagen gick snabbt åt och vi har kikat på classic car-race där både rallybilar och äldre bilar medverkade. Det skrek i däcken och bilarna studsade på trottoarerna när de körde vilket pojkarna gillade väldigt mycket. Därefter gick vi ner till hamnen i hopp om att få gå om bord på Tre Kronor briggen. Tyvärr stämde detta inte i programmet och den var avseglad. Men istället strosade vi runt i en container, läste om ”hållbara hav” och förfarandes över vad vi ställer till med i form av utsläpp, nedskräpning och tillverkning. Efter lite pizzafika drog vi oss upp till torget och stora scenen där lilla song contest gick av stapeln. Tio unga tjejer (tyvärr inga killar) framförde varsitt bidrag och därefter röstade juryn fram en vinnare och vi i publiken fick rösta fram en tjej som fick pubrikens pris. Matilda träffade Tilda där och tjejerna satt som ljus och lyssnade fascinerat! Lördagen avslutade vi nere i kulturkvarteren där barnen fick pyssla lite. Elis gjorde ett par snoddar att ha som armband och dekoration och Matilda gjorde en nyckering i form av en tofs i skinn och så några snoddar. Nöjda och glada drog vi oss därefter hem. 
I år får kvälls och natt aktiviteterna vara för familjens stora barn. Det är verkligen hur gött som helst att sitta i ett öltält och tjattra, men det kommer fler år. 

You may also like

Kommentera