Onsdagen blev sista jobbdagen för veckan

Klockan är 20.56 och Greys börjar om ett par minuter. Jag och skruttTure sitter i soffan och han överöser mig med goa pussar och läser saga för mig. Han verkar piggare än mig ;o).

Onsdagen blev sista jobbedagen för veckan. Hämtade nämligen hem en febrig liten Elis från förskolan och ikväll har vi pjoskat och fjäskat lite extra för honom. Man ska känna sig lite bortskämd när man har feber. På fredag hade jag planerat att ta kompledigt och det hade varit roligt om Elis var frisk tills dess så att vi kan hitt apå något skoj. Annars får det nog blii VAB då också… Det märker vi i morgon.

Veckan har präglats av lov. Endast fritidsbarn på jobbet och i måndags hade vi kick-off i Ronneby. Vi fick frukostbuffé, lunchbuffé och underbart eftermiddagskaffe med hembakt mandeltårta. Vi var nog lite förvånade allihop över att bli så bortskämda och trodde ett tag att vi hamnat i fel rum och gått förbi någon liten skuff där det väntade en bricka färdigbredda frallor… Så fick vi lite komisk underhållning, blandat med allvar. En tur inom Naturum  och framför allt fick vi en föreläsning av en väldigt duktig och kunnig tjej/gymnasielärare men som även varit med och utformat Lgr 11. Riktigt intressant att höra hennes och skolverkets tankar och ställningstagande i utformandet av den nya läroplan. I år ska barnen som går i åk sex få betyg. Det är många år sedan tolvåringar i Sverige betygsattes och jag vet inte om jag gillar det. För barn som snart ska bli tonåringar innebär detta tunga bördor och höga krav. Även för läraren som ska utforma undervisningen så att betygsättningen ska bli rätt och rättvis och som i slutet ska ta ställning till vilket betyg var och en ska få….
Några ord som jag bär med mig från föreläsningen är att lärarna ska lita på sin magkänsla. En duktig lärare har bra koll på var barnen ligger i betygskalan och yrkesproffessionen ska stå över de olika dataprogram som har utformats för att sammanställa betygen och som kan bli väldigt missvisande. Underbara ord i en tid när alltid ska vara detaljstyrt och reglerat i minsta detalj! Skolverket litar på lärarna och vill ge dem frihet och ansvar till att själva besluta vilket betyg som ska sättas. Gött mos!!

You may also like

Kommentera