Om jätteräkor som maken friterat…

Jag älskar kinamat, det är så väldigt gott!! Tyvärr går vi väldigt sällan på restaurant, och ännu mer sällan tillsammans, då det oftast blir med någon vän eller så. Men god mat kan man även göra hemma :o)!
Något som är riktigt gott är friterade räkor. Barnen älskar det och alla tre åt med god aptit. Tyvärr blev det ingen frityrsmet över så att det räckte till bananerna :o).
I bilden ser ni även våra nya bestick från Gense som jag beställde till superpris på Campadre. Eftersom vi tidigare alltid fick köra två olika uppsättningar på bestick när vi hade mycket folk hemma tyckte vi att det var dags att köpa nya. Enkel och rak design i matt stål, jättesnygga enligt mig!
Är ni inte medlemmar på Campadre tycker jag att ni ska bli det :o). Gratis och så får man jättebra erbjudande, upp till 70% rabatt på kvalitétsmärken. De sista åren har jag hunnit handla en hel del där, allt från barnartiklar till köksgrejer till kläder. 
friterade räkor, recept frityrsmet, recet friterat, fritera räkor, fritera banan, campadre, köpt på campadre, shoppa på campadre, gense bestick, nya bestick

Receptet på frityrsmet:
– 1 3/4 dl vetemjöl
– ½ tsk salt
– 1½ dl mjök
– 2 msk smält smör
– 1 äggvita

Blanda allt utom äggvitan och rör tills smeten är helt slät. Vispa äggvitan hård och rör i smeten.
Sedan är det bara att doppa räkor eller vad man nu vill fritera och så sänka ner i grytan/fritösen.

You may also like

1 comment

Kommentera