Om en slappelördag.

Egentligen hade jag tänkt åka in till stan en runda. Men så blev det inte. Lite trött efter gårdagens julfest satte jag mig och hjälpte Ture att bygga lego och då kom de andra barnen också. Där blev vi sittandes halva förmiddagen, men ganska mysigt. 
I eftermiddags hade Harry Potter premiär här hemma. Barnen har kört Indiana Jones spel på PS3:an drygt 1½ år och Elis har periodvis varit lite väl fanatisk och tom lekt Indi på förskolan. På något vis hade han nu blivit upplyst om att det även finns Harry Potter som legospel till Playstation. Självklart önskar han sig detta i julklapp ;o). 
För att barnen skulle få lite förståelse för vem Harry är och vad berättelsen handlar om kikade vi idag på den första filmen. Barnen satt som ljus och var väldigt fascinerade. Till och med Ture var förundrad över trollkonster och magiska föremål. Jag har inte själv sett filmerna och satt därför med idag så att vi kunde pausa om det behövdes och förklara lite ibland så att barnen följde med i historien. I min tanke var nog filmen läskigare än vad den egentligen var… Barnen tyckte inte att det var läskigt och inte heller jag tyckte att filmen var skrämmande för dem. Böckerna tycker jag nog är lite ruggigare och definititvt mer detaljrika. Efter filmen lektes det hej vilt med trollstavar och trollramsor här hemma :o). Så nu antar jag att vi får ta och kika på de följande filmerna också…

You may also like

2 comments

  1. Vad skoj att de gillar Harry Potter! De filmerna är något vi alla kan se här hemma tillsammans också. Se upp bara, för de blir allt lite mer läskiga ju äldre den där Harry å hand vänner blir. Sista vi såg var faktiskt riktigt otäck bitvis.
    /Sandra

    1. Håller med, kul att kunna se ngt ihop för jag är inte så intresserad av Disney ;o). Kan tänka mig att de blir läskigare mot slutet, det är ju ganska stor åldersskullnad och i slutet är ju "barnen" vuxna. Jag har inte läst de två sista böckerna, men får nog göra det…. Böckerna är ju så mkt mer detaljerade. Kram

Kommentera