Om en sjukfredag…

I går morse lämnade jag barnen på förskolan. Klockan var tidigt, men barnen var pigga och glada som vanligt och studdsade glatt in. Knappt två timmar senare får jag ett samtal som säger att Elis mår inte alls bra, han kräker och ligger utslagen på soffan… 
Morfar hämtade hem honom och av hörsägen orkade Elis inte ens gå till bilen, ett leende var allt när morfar kom för att hämta hem honom. Ture däremot hade blivit väldigt lycklig när han såg morfar på förskolan, men han fick stanna kvar där och det hade gått bra. När jag kom hem vid 12.30 var det en väldigt matt kille som låg som en liten trasa i fåtöljen. Sedan dess har han kräkt och kräkt och kräkt. Sista målet han fick i sig var i torsdags kväll och nu är det lördag och allt han har fått behålla är en deciliter Coca cola. Usch vad den här sjukan är hemsk!! Två dygn utan mat och dryck är mycket när man är en liten pojke. Trodde dessutom att den här tråkiga sjukan hade gjort sitt i den här familjen eftersom vi har haft den till och från i tre omgångar tidigare i vinter. Men nix…. 
Fredag eftermiddag spenderade därför Ture utomhus för att vara från storebror så mycket det bara gick. Själv vandrade jag mellan uteplatsen och vardagsrum/toalett ett antal gånger för att titta till sjuklingen och för att bevaka lillebror som gärna drar på äventyr när han märker att han är obevakad. En lite mysig eftermiddag med vår lillebror som har blivit så duktig på att prata och är så rolig att vara med. Han åt mellis ute och skulle absolut ha både ägget och bananen på en liten gaffel som tillhör lekstugan. 
I veckan har Citygross invigt sin renoverade butik här i stan och jag kommer defintivt att försöka handla mer där framöver. Tidigare handlade jag så gott som alltid där, men när Ica öppnade en Kvantum butik nära hemmet har det varit smidigt och lätt att handla där. Citygross köttdisk har hela tiden varit en vinnare och nu när jag storhandlade där för första gången på länge slogs jag över hur billigt där är jämför med Kvantum. Nyhet efter renoveringen är en fiskdisk och det gillar vi!! I veckan sålde de färsk lax för 50 kr/kg och färsk röding. Som fredagsmat blev det därför halstrad röding som fick bli klar på eftervärmen i folie. Underbart saftig och mör och så dillstuvad potatis till…. 
När jag åt det slog en lite läskig tanke mig… Detta är nog ”lättkräkt mat” om man nu skulle dra dit än en gång i den där fruktade sjukan…. ;o)
halstrad röding
halstrad röding som mellanmål ute

You may also like

1 comment

  1. Usch, stackars lille Elis! Hemskaste sjukan.. Hoppas han mår bättre och ni andra slipper bli sjuka! Jag säjer som alltid: Frenetisk handtvätt och klorin!! 😉 Kramar! /Anna

Kommentera