Om en dag i staden…

När man jobbar på vardagarna som vi gör hänger mycket på helgen. Det är både mycket man vill göra, mycket man måste göra och mycket man borde göra…. Staden brukar jag försöka undvika, men någon gång ibland är det ju nödvändigt.

Den här lördagen passade jag och Matilda på att åka in redan innan nio. Först klippte jag mig. Sedan gick vi på guldfynd och H&M för att spendera lilla damens veckopeng. Ett svart nagellack som krackelerar stod på hennes inköpslista och ett sådant hittade vi för 30 kr. Bra pris för en liten sjuåring som inte har lyckats förhandla sig till så hög veckopeng. Därefter mötte vi upp våra tre pojkar i Näsviken för att mata lite änder, trutar och svanar även denna helg. Ett önskemål från barnen och så fick det bli. Barnen riktigt njöt av att strosa runt, mata och kika på fåglaran. Titta på deras beteenden och jämföra deras utseenden. Det kändes som att de hade mer ro till att titta nu denna gången när det redan hade varit där en gång innan och kände till omgivningen.

Efter ett stopp på ”restaurangen” med det stora M:et gjorde vi ett studiebesök i Statoils biltvätt. ”Svindyrt!!”; sa Matilda när hon fick höra att det kostade 150 kr för att tvätta bilen. Hon konstaterade att det var ganska många veckopengar och att det faktiskt var billigare att ”göra det hemma på gatan med slangen”. Men är man lat så är man, och därför betalade jag ”glatt”.

En effektiv, men skön dag som avslutades med en lugn fika tillsammans med farfar och farbror Björn. Barnen bubblade och berättade om veckan händelser samtidigt som gräddbullar och kaffebröd snabbt slank ner i magarna.

Och tänk, allra sist idag innan barnen kurade ner sig i soffan med film och godis lyckades jag faktiskt få sällskap av min lilla tjej på hundpromenaden. En hel timma cyklade hon bredvid mig och bara pratade om ditten och datten… Vilken lördag alltså!!

You may also like

1 comment

Kommentera