Om den där Ekohallen och pynt på altanen.

Nu i sommar har maken byggt till en liten del på altanen. Dels för att vi hade en konstig liten balkong som vi endast samlade massa skräp på och dels för att vi hade de ”dött” utrymme nedanför balkongen som vi endast samlade massa skit på. Därför förlängde vi altanen över detta område så att vi skulle få lite mer trätrall.
När själva bygget så var klart var det helt belamrat av barnens skor, plastmöbler, barnens kastruller från lekstugan och himmel och hans faster. Ni vet. Plötsligt var det inte balkongen som var skräpplatsen, nu var det hela altanen. 
Sakta, men säkert börjar vi nu röja upp. Vi har bara bott i det här huset i fyra år och vi har en bit kvar tills vi har fått det som vi vill i trädgården. Idag har jag målat ett par hyllor och satt upp och förra veckan planterade jag lite gräs i krukorna – Ice dance, ett steg på vägen. Gräset är vintergrönt och ska inte klippas ner på våren så jag hyser hopp om att det ska hålla sig fint året om. 
De där krukorna ja… Förra veckan for vi ner till Ekohallen för jag hade sett vita betongkrukor i Värmamobutiken. Givetvis var de slutsålda på vårt Eko och så stod vi där och dividerade. Till slut kom vi fram till att betongkrukorna som vi hade hemma och som vi köpte 2005 till gamla huset var bra. Så vi for hem utan att köpa något. Väl hemma, två dagar senare konstaterar jag att jag skulle köpt en betongkruka till, nu när de sålde likadana i butiken ännu. Snacka om velighet! Maken tycker att jag haft min chans…
Lyktorna fyndade jag superbilligt på Campadre när de hade kampanj på Hestral. Är du inte medlem på Campadre tycker jag att du ska regga dig, tar bara en halv minut och så får du bra priser på kvalitetsmärken. 
Nedanför altanen saknas det fortfarande brädor som ni ser. Men man ser ändå tanken. Rabatten längs huset har även den fått sig lite gräs i veckan som gått. Ett Ferner Osten- gräs, ett Zebragräs och ett Blodgräs. Ännu är de små så det ska verkligen bli roligt att se hur de växer till sig under sommaren och i höst. 
altan dekoration zebragräs och ferner osten

You may also like

1 comment

Kommentera